Penalty kost Egmondia een punt

Egmondia verloor van Limmen. Een gelijkspel had er nog ingezeten, maar de Derpers wisten een penalty niet te benutten.. Foto: aangeleverd

EGMOND AAN ZEE - Na het verlies van vorige week was de thuiswedstrijd tegen Limmen voor Egmondia van groot belang. Een late penalty voor de tegenstander deed Egmondia de das om: 2-3.

Na vier minuten stond de 0-1 op het scorebord. Na een klein half uur schoot de 17-jarige Joep van der Laarse de 1-1 binnen. Tien minuten voor rust was Carlo Smit dichtbij de voorsprong, maar via de onderkant van de lat belandde de bal weer in het veld.

Een paar minuten na rust kwam Limmen opnieuw aan de leiding via spits Jan Welboren: 1-2. Boet Wijker zorgde voor de 2-2 via een harde gevaarlijke schuiver: 2-2. Met nog zo een tien minuten te gaan leek Egmondia een puntje over te houden aan deze wedstrijd. Sterker nog kort na de gelijkmaker werd een inzet van Boet Wijker ternauwernood met de voet gekeerd oor Randy Scheerman. Toch bleef Egmondia zonder punten, want vier minuten voor tijd werd de bal, na een overtreding van Tom Blaauboer op de stip gelegd. En Jan Welboren, die nog nooit een penalty heeft gemist, was ook dit keer trefzeker 2-3. Het was jammer dat de wedstrijd een naar einde kreeg. Eerst kreeg Rick Blok binnen 1 minuut na commentaar op de leiding 2 keer geel, dus rood. En liep de scheidsrechter 1 minuut voor tijd van het veld af, na een opstootje aan de zijlijn. Deze beslissing van de leidsman was, gezien de verhoudingen binnen het veld, totaal overbodig. Na een korte break werd de wedstrijd toch nog uitgespeeld en ontstond er zelfs nog een mogelijkheid op de gelijkmaker. Helaas mocht dit voor Egmondia niet zo zijn.