10.30 is de starttijd
10.30 is de starttijd ((Foto: Pexels Stock))

Starttijd Egmond-Pier-Egmond vastgesteld

EGMOND AAN ZEE - De starttijd van strandrace Egmond-Pier-Egmond op zaterdag 11 januari is door organisator Le Champion vastgesteld op 10.30 uur. Rond dit tijdstip is het getij langs de kust tussen Egmond aan Zee en de Noordpier gunstig voor de duizenden fietsers die de grootste strandrace van Nederland rijden. De start en finish is op de Boulevard Noord in Egmond aan Zee en deelnemers leggen een uitdagend parcours van 38 kilometer af over het strand en via obstakels door de duinen.

De starttijd is op 10.30 uur gesteld vanwege het gunstige laagtij op dat moment. Met een laagtij is het strand breed genoeg voor de 4.000 deelnemers die meedoen. Deelnemers fietsen vanuit Egmond aan Zee over het strand naar de Noordpier bij Velsen-Noord en weer terug. Op de terugweg verlaten ze drie keer het strand en komen ze lastige obstakels tegen.

Spektakel voor toeschouwers

Egmond-Pier-Egmond is een uitdaging voor iedere fietser en een spektakel voor toeschouwers. Bij de strandafgangen en de verschillende obstakels kunnen toeschouwers de renners goed zien. Grote namen uit de wielerwereld laten hier hun kunsten zien en strijden met lokale helden om de felbegeerde winst. De erelijst van Egmond-Pier-Egmond is groots, met namen als Marianne Vos, Sebastian Langeveld, Leontien van Moorsel, Erik Dekker en Timothy Dupont. Inschrijven voor Egmond-Pier-Egmond is nog mogelijk t/m 30 december via www.egmondpieregmond.nl of tot de deelnemerslimiet is bereikt.

200.000 mensen in beweging

Met meer dan 60 fiets-, hardloop- en wandelevenementen brengt Le Champion jaarlijks ruim 200.000 mensen in beweging. Dankzij de inzet van 3.500 vrijwilligers en met bijna 20.000 leden is Le Champion een van de grotere sportorganisaties van Nederland. Iedereen kent wel enkele van onze evenementen, waaronder de strandrace Egmond-Pier-Egmond, de Dam tot Damloop, de Plus Wandel4daagse Alkmaar en de TCS Amsterdam Marathon. Zoveel mogelijk mensen – jong en oud – inspireren en faciliteren om te sporten en te bewegen, dat is de missie van Le Champion, om daarmee bij te dragen aan vitale mensen en een gezonde samenleving.

Meer berichten