(Foto: Frits van Eck)

Fjoertoer 2019: Egmond op z'n mooist

EGMOND AAN ZEE - Met prachtig wandelweer, unieke lichtcreaties, ruim tienduizend deelnemers en enthousiaste bewoners werd de zevende editie van Fjoertoer Egmond afgelopen zaterdag een geweldig succes. Het unieke wandelspektakel leverde ook nog eens 10.270 euro op voor KNRM en de Reddingsbrigade Egmond, het officiële goede doel van het evenement georganiseerd door Le Champion. Het bedrag zal gebruikt worden om nieuwe reddingspakken aan te schaffen voor hulpverleners.

Het speciale thema dit jaar was 'Noflik December', de Friese benaming voor de feestdagen in december. Het hele dorp ademde dit thema. Overal op de route was het thema zichtbaar. Zo haalden bewoners langs de route ook alles uit de kast om van het evenement een succes te maken. De beelden liegen er niet om. De pers was massaal aanwezig om het lichtspektakel vast te leggen.

Wandelroute

Wandelaars konden kiezen uit vijf verschillende routes: veertien, negentien Noord, negentien Zuid, zesentwintig en een familieroute van zes kilometer voor het gezin. De laatste kilometer tot de finish was voor iedere route hetzelfde. Door gekleurde buizen het strand op: prachtig gezicht. Egmond op z'n mooist.

2020

De achtste editie van Fjoertoer Egmond vindt zaterdag 28 november plaats. 22 juni gaat de inschrijving open. Leden kunnen zich eerder inschrijven vanaf 1 juni tot en met 15 juni. De inschrijving voor de Family Fjoertoer gaat maandag 29 juni open.

Filmpje

Tom Stam en Bram Piersma maakten een mooi filmpje van afgelopen editie.

Meer berichten