Voorzitter Jan Engelbregt biedt het burgerinitiatief aan met 8.570 handtekeningen, verlucht met een dennentak.
Voorzitter Jan Engelbregt biedt het burgerinitiatief aan met 8.570 handtekeningen, verlucht met een dennentak. (Foto: Leo Booms)

Handtekeningen burgerinitiatief Schoorlse Bos moet Blijven aangeboden

DOOR: KEES DE BAKKER 

GROET/SCHOORL/HAARLEM - Een bus met 50 actievoerders van de actiegroep Schoorlse Bos moet Blijven, kortweg de Duinstichting, vertrok vrijdagmiddag 29 november vanuit Groet en Schoorl naar het Provinciehuis in Haarlem, waar ze welkom werden geheten door Statengriffier Katja Bolt en Commissaris van de Koning Arthur van Dijk. Voorzitter Jan Engelbregt van Schoorlse Bos moet Blijven bood de commissaris een doos, verlucht met een dennentak aan met 8.570 handtekeningen om het burgerinitiatief tegen de bomenkap van 110.000 Corsicaanse dennen in het Baaknolbos, Leeuwenkuilbos en het Van Steijnbos.

Commissaris Van Dijk legde het tijdpad uit waarin de Staten het burgerinitiatief behandelen. Hij vertelde dat het pas voor de derde keer was dat een burgerinitiatief is ingediend bij de Provinciale Staten van Noord-Holland en in die zin vrij uniek is. Als alles loopt zoals het moet, kan Jan Engelbregt binnenkort in de Staten de argumenten van de actiegroep bepleiten, met hopelijk als gevolg afzien van de bomenkap. Na het in ontvangst nemen van de handtekeningen en het burgerinitiatief, een boekwerk dat 24 pagina's telt, zong Robert Valter, begeleid door gitarist Leo Maubach, het lied Wat is er mooier? (dit bos in de de Schoorlse duinen). Hij geniet al twintig jaar van het bos zonder het te kunnen zien. Henriëtte Henskens sloot af met een gedicht, dat heel tot the point was.

Marsha Bakker
Meer berichten