Egmondia komt te kort tegen koploper

Egmondia hield de schade nog beperkt voor rust
Egmondia hield de schade nog beperkt voor rust Foto: Pexels.com

ZAANDAM - Egmondia 1 verloor afgelopen weekend terecht met 4-0 bij lijstaanvoerder en titelfavoriet Hercules Zaandam.

Op bezoek bij de lijstaanvoerder hoop je op een stunt of op minimaal een wedstrijdpunt. Echter in de uitwedstrijd tegen Hercules Zaandam werd die hoop voor Egmondia al in de tweede minuut de grond ingeboord. Een vroege tegentreffer en tegenvaller. Ondanks de sterk spelende thuisclub leken de blauwwitten iets beter in de wedstrijd te komen. Echter, het verschil in kwaliteit was groot en daarnaast moest Egmondia het ook afleggen in de persoonlijke duels. De schade bleef wel beperkt tot slechts 1-0 voor rust.

Hoop

De tweede helft bood door deze tussenstand nog voldoende perspectief, maar hier leek na zes minuten niets meer van over door een fortuinlijke treffer van de thuisploeg. Hierna speelde Hercules een gewonnen wedstrijd. Na de derde treffer was het helemaal over en uit, toen de gehele achterhoede van Egmondia er uitgelopen werd en de 3-0 op het scorebord verscheen. Ook moest Egmondia nog een vierde treffer incasseren, toen de arbiter de bal na een overtreding van Dennis Blaauboer de bal op de stip legde. Kortom, een terechte nederlaag tegen een uitstekend spelend Hercules Zaandam, een ploeg die met snel en gevarieerd spel de grootste kanshebber is voor de titel in deze klasse.

Moraal

Zondag wacht Egmondia de zeer belangrijke wedstrijd tegen Beemster. Het zou voor het moraal en het zelfvertrouwen heel mooi zijn, als ze deze laatste wedstrijd voor de winterstop winnend kunnen afsluiten.