Egmondse Lizzy Verdonk levert knappe prestatie

Algemeen
Lizzy Verdonk in actie
Lizzy Verdonk in actie Foto: Frits van Eck

EGMOND AAN ZEE - De veertigste editie van de Midwinterduinloop vond afgelopen zaterdag plaats in Egmond-Binnen. Zowel deelnemers als organisatie hadden te maken met moeilijke omstandigheden. Opvallend was de knappe prestatie van Egmondse Lizzy Verdonk: zij behaalde de tweede tijd van de dames op de 16,8 kilometer.

Door de storm kon de start en finish maar gedeeltelijk worden opgebouwd en tijdens de loop hadden de 635 deelnemers vooral op de Van Oldenborghweg de harde wind tegen. Over de finish gekomen was er door de deelnemers een prima prestatie geleverd en daar wachtte voor hun een mooie medaille vanwege de veertigste jubileumeditie.

Opvallend

De opvallendste prestatie werd wel geleverd door Remyo Tielsema uit Haarlem. Net als vorig jaar werd hij de winnaar van de 16,8 km en dat nadat hij drie jaar geleden nog een hersenbloeding heeft gehad en in coma was geraakt. Hoewel hij nog steeds niet helemaal hiervan is hersteld, loopt hij sindsdien veel sneller dan voor die tijd. Er was verder voor de EHBO niet veel te doen, zodat het weer een geslaagde dag was.

Uitslag

Bij de 7,6 kilometer heren was nummer 1 Sietse van der Pal uit Westzaan met 29 minuten, gevolgd door Edwin Aardenburg uit Heemskerk (30.40 minuten) en nummer 3 Patrick Moeskops uit Alkmaar met 30.48 minuten. Bij de dames was Jeske van der Pal uit Westzaan het snelste met 32.50 minuten, gevolgd door nummer 2 Amber Mollee (35.12) en Ilonka Betjes uit Krommenie (35.47). Bij de 16,8 kilometer heren was dus Haarlemmer Remyo Tielsema de snelste met 1 uur en 3 seconden, gevolgd door Awet Haille uit Beverwijl (1.02.24 uur) en nummer 2 Max Rijs uit Limmen met 1.02.32 uur. Bij de dames was Grietje Boorsma uit Alkmaar de snelste op deze afstand met 1.12.55 gevolgd door Egmondse Lizzy Verdonk met 1.15.29 en nummer 3 Monique Arkenbout uit Limmen met 1.15.49.

Foto's zijn te zien op deze website

Midwinterduinloop in Egmond Binnen.
Grietje Boorsma in actie