Feestmaand voorbij?

Algemeen
De maand januari belooft veel gezellige en sportieve evenementen
De maand januari belooft veel gezellige en sportieve evenementen Foto: Pexels.com

DE EGMONDEN - December, voor velen een gezellige maand, is bijna voorbij. Reden om te treuren? Absoluut niet. Het nieuwe jaar in de Egmonden 'knalt altijd uit de startblokken'. Hoe ziet de maand januari eruit? Waar kunnen we naar uitkijken?

Vele inwoners en toeristen beginnen het nieuwe jaar met een frisse duik in de Noordzee tijdens dé Nieuwjaarsduik. Vanaf 13.30 uur is de warming-up met Renate de Goede en om 14.00 uur duiken de waaghalzen het ijskoude water in. Ben jij erbij (voor de support)?

Sportweekend

Het eerste weekend van januari is dan misschien relatief rustig, maar het tweede weekend is misschien wel meteen de drukste en gezelligste van het jaar met de Egmond-Pier-Egmond en de Egmond Halve Marathon. De zaterdag staat in het teken van de grootste mountainbikewedstrijd ATB Strandrace van Europa. Gegarandeerd spektakel. De zondag staat in het teken van de hardlopers: het afwisselende en uitdagende parcours maakt het één van de meest uitdagende halve marathons van de wereld.

Wandelen

Wie denkt dat de maand er dan al op zit, heeft het mis. Het weekend van 25 en 26 januari staat in het teken van de PWN Egmond Wandel Marathon. Ook dit trekt jaarlijks meer dan tienduizend deelnemers. Met alle gezelligheid van deze maand kan de horeca natuurlijk niet achterblijven. Laat je verrassen en onderdompelen door alle gezellige restaurants van de Egmonden tijdens deze feestelijke startmaand van het jaar.