Uitslagen Kerstloop Sportclub Chronos

Sport
Jong en oud zette zijn beste beentje voor in de bossen en duinen van Bergen.
Jong en oud zette zijn beste beentje voor in de bossen en duinen van Bergen. (Foto: Aangeleverd)

BERGEN - Sportclub Chronos kan terugkijken op een zeer geslaagde bosloop. "Het Duin met de vele heuvels lag er geweldig bij", aldus Lex Pannekoek namens de vereniging. "Ongeveer zeshonderd lopers hebben ons blij gemaakt met hun aanwezigheid. Een prima temperatuur en een goed humeur van de lopers en hun fans hebben ook bijgedragen aan het succes van de loop. "

Ingezonden

"Het was droog, maar helaas misten we de zon", aldus Pannekoek. "Met 25 vrijwilligers hebben we de deelnemers een goede en fijne loop bezorgd. Alle vrijwilligers wil ik vanaf deze plaats bedanken voor hun inzet. We zien alle lopers graag weer op tweede paasdag tijdens onze tweede bosloop in Bergen.

Uitslagen

De zes kilometer bij de vrouwen werd gewonnen door Celine Ruiter uit Heiloo (24.24 minuten), vóór Fee Eising uit Landsmeer (25.05 minuten). Bij de mannen was Marcel van Harlingen uit Wormer de snelste over zes kilometer, in een tijd van 22.53 minuten. Tweede werd Tibbe Jong uit Den Helder in 23.11 minuten. Bij de meisjes zegevierde Pam de Groot uit Waarland in een tijd van 27.32 minuten. Achter haar eindigde Marg van der Wal uit Groningen als tweede in 28.16 minuten. Olivier van der Wart uit Warmenhuizen was met 24.08 minuten de snelste bij de jongens. Noël Sterk uit Barsingerhorn zat hem op de hielen en eindigde in 24.10 minuten als tweede. 

Langere afstanden

De senioren liepen ook een tien en vijftien kilometer. Bij de vrouwen was Annet Jantien Smit uit Groningen de snelste over tien kilometer in een tijd van 47.4q minuten. De tweede plaats was voor Maria Sonneveld uit Alkmaar; zij liep 48.22 minuten. De vijftien kilometer werd gewonnen door Evelien Hupkens uit Haarlem; zij deed er 1.05.00 uur over. Chantal van der Wal-Goldman uit Alkmaar werd tweede in 1.06.33. De tien kilometer bij de mannen werd een prooi voor Menno Munster uit Alkmaar; hij deed er 37.30 minuten over. Jesper Slik uit Bergen eindigde in 38.12 minuten op de tweede plaats. Tom Wiggers uit Amsterdam was de snelste man over vijftien kilometer in een tijd van 50.51 minuten; Awet Haille uit Beverwijk volgde op gepaste afstand: 55.18 minuten.