Fragment uit La Belle Époque.
Fragment uit La Belle Époque. (Foto: aangeleverd)

Film van de week Cinebergen: La Belle Époque

Film van de week - La Belle Époque

BERGEN - Allemaal verlangen we er wel eens naar om een gelukzalig moment uit ons verleden opnieuw te beleven. De Franse filmmaker Nicolas Bedos appeleert in zijn nieuwste film aan dat verlangen en La Belle Époque is daarmee een zowel geestige als ontroerende romantische komedie geworden die in Frankrijk al meer dan twee miljoen bezoekers trok. Het leven van zestiger Victor (Daniel Auteuil) raakt compleet ontregeld wanneer de succesvolle zakenman Antoine hem de kans biedt om terug in de tijd te gaan naar een moment van keuze. Victor besluit het meest memorabele moment uit zijn leven opnieuw te beleven, namelijk de week waarin hij zijn grote liefde Marianne (Fanny Ardant) ontmoette, veertig jaar eerder… Daniel Auteuil en Fanny Ardant spelen de sterren van de hemel.

Agenda do 9 t/m wo 15 jan. Downton Abbey (Publiekslievelingen 2019): do 14:30; La Belle Époque: do 20:00, vr 20:00, zo 20:00, di 14:30; The Peanut Butter Falcon: vr 14:30, za 20:30, di 20:00; Marianne & Leonard: Words of Love: zo 11:00, ma 20:00; The Cave: zo 15:30; Parasite: wo 14:30; The Whistlers (IFFR Previewtour): wo 20:00.

Agenda donderdag 9 januari t/m woensdag 15 januari:

Downton Abbey (Publiekslievelingen 2019)

Groot-Brittannië, historie/ drama, Engels/ NL ondertiteld

Koninklijk bezoek zorgt voor schandaal, romantiek en intriges en laat Downton Abbey met zijn geliefde acteurs uit de populaire en veelvuldig onderscheiden televisieserie op haar grondvesten trillen.

do 09 - 14:30

La Belle Époque

Frankrijk, komedie, Frans/ NL ondertiteld

De gedesillusioneerde zestiger Victor (een geweldige Daniel Auteuil) bloeit op wanneer hij de kans krijgt om een memorabele week uit zijn verleden opnieuw te beleven. Een zowel geestige als ontroerende romantische komedie, die in Frankrijk al meer dan twee miljoen bezoekers trok.

do 09 - 20:00 | vr 10 - 20:00 | zo 12 - 20:00 | di 14 - 14:30

The Peanut Butter Falcon

Verenigde Staten, avontuur/ komedie, Engels/ NL ondertiteld

Een zowel komische als ontroerende avonturenfilm over de gezamenlijke tocht van Zak, een jongen met het syndroom van Down, en de voortvluchtige kruimeldief Tyler.

vr 10 - 14:30 | za 11 - 20:30 | di 14 - 20:00

Marianne & Leonard: Words of Love

Verenigde Staten, documentaire, Engels/ Noors/ NL ondertiteld

Melancholieke verfilming van de tragische liefdesgeschiedenis tussen de vermaarde schrijver/muzikant Leonard Cohen en diens Noorse muze Marianne Ihlen. Een intieme en dromerige documentaire over de schaduwzijden van roem, de seksuele vrijheid van de jaren '60 en liefde tot de dood ons scheidt.

zo 12 - 11:00 | ma 13 - 20:00

The Cave

Syrië/ Denemarken/ Duitsland/ Verenigde Staten/ Qatar, documentaire, Arabisch/ Engels/ NL ondertiteld

Ijzersterke, aangrijpende documentaire over een team vrouwelijke artsen die in een ondergronds Syrisch ziekenhuis zij aan zij met hun mannelijke collega's onvermoeibaar hulp bieden aan zieken en gewonden.

zo 12 - 15:30

Parasite

Zuid-Korea, komedie/ drama/ thriller, Koreaans/ NL ondertiteld

Magistrale Gouden Palmwinnaar van Joon-ho Bong is een briljante maatschappelijke satire die laat zien hoe ons hyperkapitalistische systeem van zowel arm als rijk parasieten maakt.

wo 15 - 14:30

The Whistlers (IFFR Previewtour)

Roemenië/ Duitsland/ Frankrijk/ Zweden, komedie/ misdaad, Roemeens/ Engels/ Spaans/ NL ondertiteld

Alvast een voorproefje van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) met de stijlvolle, Hitchcockiaanse thriller The Whistler. Op zijn bekende licht absurdistische wijze snijdt de geweldige Roemeense regisseur Corneliu Porumboiu onderwerpen aan als loyaliteit, corruptie en bureaucratie in deze spannende en onvoorstelbare neo-film noir.

wo 15 - 20:00

Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen NH (navigatie: Roodeweg); www.cinebergen.nl, reserveerlijn: 072 589 63 10.

Yvette van der Does
Redacteur Rodi Media
Meer berichten