Toppers strijden om de zege tijdens de halve marathon van Egmond
Toppers strijden om de zege tijdens de halve marathon van Egmond ((Foto: Archief))

Sportweekend Egmond: alles wat je moet weten

EGMOND AAN ZEE - Terwijl vandaag - woensdag 8 januari - de allerlaatste tickets voor de strandrace van zaterdag nog verkrijgbaar zijn, is het vooral uitkijken naar een heerlijk sportief weekend in Egmond aan Zee. Zaterdag is dé strandrace van het jaar: Egmond-Pier-Egmond. Verwacht spektakel als altijd. Zondag is de halve marathon waarvan sommige zeggen dat het een van de zwaarste van de wereld is. Gegarandeerd spektakel. Hier volgen wat tips en tijden voor publiek.

Egmond aan Zee wordt zaterdag voor één dag omgebouwd tot een echt wielerdorp voor de strandrace van het jaar. De Boulevard Noord is het centrale punt waar zowel de start als de finish is. De start vindt om 10:30 uur plaats vanaf de Boulevard Noord in Egmond aan Zee. Dan starten de prominenten en wedstrijdrijders. De jongere jeugd start om 12.30 uur. De finish bevindt zich op de Boulevard Noord, op de plek waar men ook start. Toeschouwers kunnen naast het parcours genieten van heerlijke hapjes, drankjes en muziek.

Halve marathon

De Nederlandse wedstrijdlopers gaan zich zondag 12 januari tijdens de NN Egmond Halve Marathon mengen in het internationale deelnemersveld. Organisator Le Champion heeft voor de 48e editie Michel Butter, Ronald Schröer, Bart van Nunen, Khalid Choukoud, Mohamed Ali, Frank Futselaar, Roy Hoornweg en Stan Niesten vastgelegd. Daarnaast hebben de zusjes Bo en Britt Ummels, Miranda Boonstra, Andrea Deelstra en Jill Holterman hun deelname aan de beruchte winterklassieker toegezegd. Inschrijven voor de halve marathon is niet meer mogelijk. Wél is het mogelijk om een startbewijs over te nemen. Zie daarvoor nnegmondhalvemarathon.nl. Grote namen zijn aanwezig op dit evenement. De NN Egmond Halve Marathon gaat vanaf 12.16 van start met de vrouwen. Om 12.25 klinkt het startschot op de Boulevard Noord voor de mannen.

Meer berichten