Leden van een studiekring blijven bij de tijd.
Leden van een studiekring blijven bij de tijd. ((Foto: Aangeleverd))

Word lid van studiekring en blijf bij de tijd

SCHOORL - Op zoek naar een leuke uitdaging? Leden van een studiekring blijven bij de tijd! Als vijftigplusser nog breed actief willen blijven, of na of naast een actieve baan nieuwe mensen willen ontmoeten? Geestelijk zo actief mogelijk willen blijven? Dan is een studiekring misschien een mooie gelegenheid.

Een studiekring is een vaste groep van tien tot vijftien personen, die eens in de veertien dagen bij elkaar komt. Elke bijeenkomst duurt twee uur en bevat een rondje actualiteiten, er wordt een gekozen onderwerp besproken en u neemt deel aan de discussie. Het woord studie mag wat zwaar klinken, maar niets is minder waar. In de praktijk gaat het om het met elkaar bespreken van zelf gekozen onderwerpen, van eigen ervaringen en eigen inzichten. De onderwerpen hebben vaak betrekking op de actualiteit, op eigen hobby's en interesses, of opgedane kennis en ervaring, die met elkaar gedeeld kunnen worden.

Geïnteresseerde kunnen donderdag 16 januari om 10.00 uur kennis komen maken met het fenomeen Studiekring. Belangstellenden zijn welkom in De Sanderij, Sanderij 7 in Schoorl. De koffie staat klaar! De studiekring is een initiatief van de Bibliotheek en Stichting Welzijn Bergen

Meer berichten