Vijftienduizendste bezoeker in Huys Egmont!

Algemeen
Robert Kragting staat trots voor zijn groep cursisten in Huys Egmont.
Robert Kragting staat trots voor zijn groep cursisten in Huys Egmont. (Foto: Martijn Mulder)

EGMOND - Hij stapte dinsdag nietsvermoedend naar binnen: Robert Kragting uit Maastricht, die samen met Gemma Jansen cursussen, seminars en cultuurreizen organiseert.

Vorige week leidden zij een groep van 31 enthousiaste cursisten naar Egmond voor een winterseminar over de Franse filosoof René Descartes. Ze waren enkele dagen te gast in bezoekerscentrum Huys Egmont, waar de bezoekersteller bij een nieuw hoogtepunt aankwam. Zo werd Kragting, die stomtoevallig op het juiste moment als eerste het pand betrad, aangenaam verrast met de mededeling dat hij de vijftienduizendste bezoeker was, sinds het bezoekerscentrum drie jaar geleden openging.

Kragting onderbrak zijn seminar om zowel de felicitaties in ontvangst te nemen, alsmede een prachtige Canon van Egmond en een puzzel van het Slot op den Hoef. De hele groep was overigens zeer onder de indruk van de Egmondse geschiedenis. Eerder al hadden zij een lezing door Peter van den Berg gehad, en mochten zij op avontuur in de Slotkapel onder leiding van Jos Hof. "Het is werkelijk een prachtige plek, zowel de omgeving als het bezoekerscentrum", aldus een verrukte Kragting, die aangaf graag nog eens terug te komen. Uiteraard zullen ze ook dan weer met open armen worden ontvangen.