Egmonds trots Tibor Zwaan bezig aan laatste meters
Egmonds trots Tibor Zwaan bezig aan laatste meters (Foto: Rob Glas)

Zand in de motor

EGMOND AAN ZEE - Ploeteren. Een betere typering voor het 'afgelopen' hardloopfestijn bestaat niet. De 48e editie van de halve marathon van Egmond leverde zondag 12 januari een winnaar op die 'ver van het uur' af zat. Hetgeen veelzeggend is voor de omstandigheden van de altijd lastige 'halve van Egmond'. De Belg Bashir Abdi won de klassieker in 1 uur, 8 minuten en 23 seconden. Keniaan Allan Biwott werd tweede en beste Nederlander was Mohammed Ali op plek drie.

Het 'Local Hero klassement' gaf inzicht in de lokale helden uit Egmond. Ronald Schröer was de snelste Egmonder bij de mannen met een tijd van 1 uur en 11 minuten en 44 seconden. Tibor Zwaan en Erik Stam waren tweede en derde snelste Egmonders bij de mannen. Bij de vrouwen was Nicole Weijling-Dissel de snelste gevolgd door Lizzy Verdonk.

Omstandigheden

De omstandigheden waren lastig. Windkracht 6 schuin tegen de wind in richting Castricum. Voor veel hardlopers kwam hier al zand in de motor. ''Terug door de duinen had je niks aan de wind en vanaf de Bloedweg kreeg je 'm ook weer tegen'', aldus een van de deelnemers. Desalniettemin genoten renners en publiek volop. Een geslaagde editie en na afloop konden de hardlopers - en toeschouwers - gezamenlijk napraten en dansen bij het befaamde Blarenbal in Hotel Zuiderduin. Puur nagenieten. Proost.

Meer berichten