De jubileumexpositie wordt geopend op zondag 19 januari door oud-wethouder Jan Houtenbos.
De jubileumexpositie wordt geopend op zondag 19 januari door oud-wethouder Jan Houtenbos. (Foto: aangeleverd)

Jubileumtentoonstelling De Hanswijk

EGMOND AAN DEN HOEF - Het 50-jarig jubileum van het dorpshuis De Hanswijk, Hanswijk 1 te Egmond aan den Hoef is de aanleiding om in 2020 twee exposities te organiseren met exposanten uit de voorbije 20 jaren.

De zalen van het dorpshuis worden door vele verenigingen en particuliere bijeenkomsten gebruikt. Het dorpshuis biedt om die reden schilders en fotografen, die vaak niet in een galerie hun werk kunnen laten zien, een podium om hun werk aan een groter publiek te vertonen. De wanden worden drie tot vier keer per jaar van nieuwe werken voorzien wat bezoekers steeds nieuwe gespreksstof oplevert. Van 1999 tot 2019 heeft een scala van divers werk de zalen en het bargedeelte verfraaid. Deze eerste tentoonstelling laat een doorsnede zien van deze kunstinbreng. In deze tentoonstelling is het Egmondse strand- en dorpsleven, bloemen, portretten, de toneelvereniging Flierefluiters, en nog veel meer te zien tot 27 juni 2020.

Tweede tentoonstelling

Na de zomer zal een tweede tentoonstelling met andere exposanten uit de voorbije jaren worden georganiseerd. De tentoonstelling zal worden geopend op zondag 19 januari om 15.00 uur door Jan Houtenbos, voormalig wethouder van de gemeente Bergen. Iedereen is daarbij van harte welkom. Verder is het werk ook tijdens de openingsuren van het dorpshuis te bezichtigen.

Meer berichten