Still uit Balletklassieker Giselle.
Still uit Balletklassieker Giselle. (Foto: Svetlana Loboff)

Balletklassieker Giselle live bij Cinebergen

BERGEN - Film van de week bij Cinebergen: balletklassieker Giselle live vanuit Parijs. Beleef het mee, dit unieke live event vanuit Opéra Garnier in Parijs. Na het gigantische succes van de livestreaming van de opera Tosca komt Filmtheater Cinebergen nu met de meeslepende balletklassieker Giselle. Dit tijdloze verhaal over onmogelijke liefde wordt op donderdag 6 februari uitgevoerd door de fameuze dansers van het Ballet de l'Opéra national de Paris en is tegelijkertijd live via de satelliet te bewonderen op het witte doek van Cinebergen.

Opéra Garnier

Het monumentale en indrukwekkende operagebouw Opéra Garnier is ontworpen in 1861 door Charles Garnier en sindsdien de thuisbasis van l'Opéra national de Paris, het oudste opera- en balletgezelschap van Frankrijk. Op 6 februari voeren deze befaamde dansers Giselle op, een romantische balletklassieker die vanwege haar hartstocht en tragiek uiterst populair is bij het publiek. Giselle wordt als een van de oudst bewaarde werken uit het klassieke balletrepertoire sinds de première in 1841 nog altijd wereldwijd gedanst. Deze uitvoering door Patrice Bart en Eugene Polyakov sluit nauw aan op de originele choreografie van de Italiaan Jean Coralli en de Fransman Jules Perrot.

Giselle

Giselle vertelt het romantische verhaal van het jonge boerenmeisje Giselle dat verliefd wordt op Albrecht. Albrecht doet zich voor als boer, maar is eigenlijk een heer van adel. Als Giselle hoort dat haar geliefde Albrecht verloofd is met een andere vrouw, breekt haar hart en sterft zij in zijn armen. Maar dan keert ze terug uit de dood als een Wili, een wraakzuchtige geest die ontrouwe mannen laat dansen tot ze er dood bij neervallen...

De voorstelling start om 19.15 uur en duurt 2 uur, met pauze. Toegangskaart inclusief consumptie: 17,50 euro (normaal); 15,50 euro (Vriend); 10 euro (jeugd).

Gevestigd op landgoed 't Oude Hof in de voormalige houtzagerij de Zwarte Schuur, maakt Cinebergen met 14 voorstellingen per week deel uit van het internationale netwerk van Europa Cinemas. Filmtheater Cinebergen, Eeuwigelaan 7 (navigatie: Roodeweg), Bergen (NH). Voor het actuele filmaanbod: Cinebergen, reserveerlijn: 072 589 6310, infolijn: 072 581 5914.

Yvette van der Does
Meer berichten