Het parcours kende enkele obstakels
Het parcours kende enkele obstakels (Foto: Ravioli)

Onderzoek naar haalbaarheid GP van Derp

Rubriek: satire met Ravioli en Michel Ranzijn

EGMOND AAN ZEE - Het was even schrikken voor de vol- en toegestroomde fans in Egmond. Levende racewagens vlogen over het stratencircuit tijdens de Midwinter Grand Prix van Egmond aan Zee (afgekort: MWGPVEAZ). Levende racewagen Bliksem McQueen was zijn ademende lotgenoten op vier wielen te snel af. De gemeente gaat nu kijken of een GP van Derp in de toekomst haalbaar is. Onderzoek wijst voorlopig uit dat een lokaal zeldzaam soort tekort bier gaat krijgen. De gemeente gaat kijken naar een oplossing. Kijken, kijken. Enfin.

Het stratencircuit van de - altijd catchy naam - MWGPVEAZ van 2020 kende een interessante start richting de vuurtoren. Op de startgrid op de Boulevard verschenen ook gretige Egmonders in spatzuivere racewagens. Het leverde prachtige beelden op. Het doet denken aan het swingende Braziliaanse circuit van Interlagos. Diverse freewheelers vlogen helaas rechtdoor om vervolgens de vuurtoren stevig te omarmen. Best schattig. Sommige racers dachten slim te zijn door rechts van de vuurtoren af te snijden via de pitstraat. Dat leverde - gek genoeg - een parkeerboete op van de gemeente.

Schrik

De organisatie moest de race heel even stilleggen toen bleek dat Theo le Grande een hotel had gebouwd op de Doctor Wiardi Beckmanlaan. Door goed handelen van PWN kon de race na tien minuten worden voortgezet: een geïmproviseerd zandpad rondom het gloednieuwe 9 sterren Hotel - dat luistert naar de naam Noorderduin - bleek de oplossing.

Stoplicht

Mooiste punt van het circuit was misschien wel bij het stoplicht. Staat deze op rood? Dan heb je pech. Groen? Dan heb je geluk. Andere coureurs - zie foto - gingen gewoon onder de weg door. Tja, zo kan het ook.

Toekomst

Max Verstappen heeft inmiddels aangegeven graag aan de start te verschijnen bij een eventuele GP van Derp. Volgens de gemeente zal er dan wel wat aangepast moeten worden. De redactie heeft een lijst bemachtigd van 45343235 punten met aanpassingen aan het huidige circuit. ''Ik zie geen problemen'', laat een woordvoerder van de MWGPVEAZ in een reactie weten. We wachten in spanning af. Het lijkt een kwestie van tijd.

Meer berichten