Jolanda Linschooten verhaalt over de poolnacht.
Jolanda Linschooten verhaalt over de poolnacht. ((Foto: aangeleverd))

Geheimen van de Poolnacht in Bergen

BERGEN - Jolanda Linschooten komt zaterdag 22 februari met haar multimediapresentatie Geheimen van de Poolnacht bij SCABEO in Bergen.

Jolanda Linschooten is fotograaf, auteur, filmmaker en avonturier. Ze maakt reportages voor onder andere National Geografic en schreef tal van literaire reisboeken en een reeks wandelgidsen. Jolanda is vooral ook een gepassioneerd verteller die de toeschouwer met haar verhaal, foto's en film meeneemt in de poolnacht.

Avontuurlijk

Op aanwijzing van een excentrieke professor trekt Jolanda in haar eentje op ski's over de diepgevroren Noorse Finnmark en kampeert ze bij Rendiersámi. Duisternis overleven betekent licht zoeken. Dit was wat zij ontdekte tijdens haar avontuurlijke zoektocht naar de oorsprong van het mysterieuze noorderlicht. Op meeslepende wijze vertelt zij over licht, land én mensen, die haar laten delen in de geheimen van de poolnacht.

De presentatie wordt gegeven in ontmoetingscentrum T&O Kogendijk 42a in Bergen. Aanvang 20.00 uur. Toegang € 5,- voor aanvang aan de zaal. Voor meer informatie 072 5812484.

Meer berichten