Als een dier niet wordt bedreigd, ontwikkelen zich reuzenvarianten
Als een dier niet wordt bedreigd, ontwikkelen zich reuzenvarianten (Foto: Ravioli)

Reuzenpapegaai gestrand in Egmond

Rubriek: satire met Ravioli en Michel Ranzijn

EGMOND AAN ZEE - Windstoten, regenbuien en rondvliegend zand zorgen voor bijzondere vondsten op het strand van Egmond. Meest opmerkelijke ontdekking van afgelopen weekend: een 'ondergedoken' reuzenpapegaai die was gestrand. Toeristen, aangestormde paleontologen en een verdwaalde Engelsman konden hun ogen niet geloven. ''Why een papegaai?'' Het laatste nieuws: de kust is weer veilig.

Reusachtige varianten van hedendaagse diersoorten kunnen angst inboezemen, maar volgens ooggetuigen kwam het reusachtige dier - met duikfles - in vrede.

Haai

''Volgens mij wilde hij alleen maar 'haai' zeggen'', zei een omstander. Het reusachtige wonder kon niet weten dat nietsvermoedende 'strandmensen' daar natuurlijk ook van zouden schrikken.

Groeistuipen

Het ontstaan van reuzengroei is niet iets nieuws. Als een dier niet wordt bedreigd, ontwikkelen zich reuzenvarianten. Op het strand van Egmond hadden ze dit nog niet eerder meegemaakt. Toeristen vluchtten naar hotel Zuiderduin en bleven daar 'tot de kust weer veilig was'. Van het vliegende én duikende wonder is geen enkel spoor meer te bekennen.

Meer satire lezen? Check deze van vorige week.

Meer berichten