Rubriek: 10 vragen aan Karin Hubbeling

Algemeen
Karin Hubbeling: ''Frits en ik bleken beiden een groot kroket-liefhebber te zijn.''
Karin Hubbeling: ''Frits en ik bleken beiden een groot kroket-liefhebber te zijn.'' Foto: Frits van Eck

DE EGMONDEN - In de rubriek '10 vragen aan ...' worden tien vragen gesteld aan een persoon uit het gebied van de krant en het online medium van Rodi. De ondervraagde moet ook een opvolger benoemen. 10 persoonlijke vragen om elkaar beter te leren kennen. Deze week - tijdens de volgende editie - in de schijnwerpers: Karin Hubbeling. Frits van Eck benoemde Karin als zijn opvolger in de rubriek.

Wie bent u en wat doet u?

Ik ben Karin Hubbeling en werkte tot enige tijd geleden met groot plezier bij Rodi Media, onder andere als redacteur van het Contact met de Egmonden. Helaas werden in 2018 een hersentumor en twee bottumoren bij me geconstateerd, als uitzaaiing van de borstkanker die ik in 2012 had. Na de operatie en chemo was ik in 2019 net weer aan het werk, toen voor de tweede keer een hersentumor werd aangetroffen. Gelukkig operabel, dus op dit moment ben ik herstellend. Ook best een druk bestaan.

Van wie bent u dr ien?

Ik ben er ien van Mies en Karel, respectievelijk afkomstig uit Deventer en Amsterdam, dus dat zal niemand in Egmond wat zeggen. Zelf ben ik geboren en getogen in Heiloo en in 2005 naar Egmond aan den Hoef verhuisd.

Wat heeft u met dit dorp?

Veel, altijd al gehad, ook toen ik nog in Heiloo woonde. Nu woon ik in de Egmondermeer, bijna tegen Alkmaar aan. Maar ik ga in Egmond aan Zee naar de fysiotherapeut en in Egmond aan den Hoef naar de bakker en met mijn auto naar de garage. Als inwoner heb je ook de plicht om je dorp in stand te houden.

Wat is de mooiste plek in Egmond?

Bijna te veel om op te noemen. Ik houd van het strand, maar ook van de duinen, de Abdij, het Slotkwartier en de bollenvelden in hun bloeitijd. Maar het allermooiste vind ik toch de polder met de molens, koeien, schapen en paarden. Ik ben dan ook heel gelukkig dat ik daar woon.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

In 2015 deed ik de PR voor de club die het 450-jarig bestaan van de inpoldering van de Berger- en Egmondermeer luister bij wilden zetten. We heetten BEM450 en hebben in die zomer elke maand een andere activiteit georganiseerd. In mei was er een kunst- en cultuurroute waarbij het een weekend lang regende als een malle. In juli hadden we Zingvaart, waarbij akoestische optredens gegeven werden langs de ringvaart in de polder. Bezoekers werden met Langedijker koolvletten langs de optredens gevaren. Die dag was het extreem warm en werd gewaarschuwd voor onweer in de avond. Na veel wikken wegen hebben we het toch door laten gaan en was het een groot succes.

Als u burgemeester was, wat zou u aanpakken?

Om te beginnen bij de kern zou ik de omgangsvormen aan willen pakken. Naar mijn mening worden de fatsoensnormen in de Bergense politiek regelmatig overschreden. Goede samenwerking begint met respect hebben voor elkaar, en dat ontbreekt aan alle kanten nog wel eens. Of je als burgemeester hier een verschil in kunt maken betwijfel ik overigens.

Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Van mijn ouders kreeg ik heel veel goede adviezen. Helaas vond ik dat toen gezeur en kom ik er nu op 60-jarige leeftijd achter dat ze van onschatbare waarde waren. Alles bij elkaar komt het neer op: Kijk naar wat je hebt, niet naar wat je niet hebt. Wees tevreden met wat je hebt.

Wat is uw toekomstwens voor Egmond?

Ik hoop dat alle drie de Egmonden hun eigen identiteit kunnen bewaren en toch samen een eenheid blijven vormen. Samen sta je sterk.

Vraag van Frits: Of ze met mij nog veel kroketten wil blijven eten?

Frits en ik kennen elkaar via de krant. Hij verzorgt de rubriek 'Vuurtoren van de week' en ook samen met Carla Kager het 'Rondje Egmond'. Op den duur ontstond een vriendschappelijke band. We kunnen het samen prima vinden en bleken beiden een groot kroket-liefhebber te zijn. Dus ook tijdens mijn ziekteperiode togen we regelmatig naar Egmond aan Zee voor een broodje kroket en ik hoop inderdaad dat we dat nog lang mogen blijven doen.

Wie is uw opvolger in deze rubriek en wat zou u hem/haar willen vragen?

Kunstenaar Jos Apeldoorn. Ik zou hem willen vragen wat hij van het kunstenaarsmilieu vindt in de gemeente Egmond?