Eerste Cinema Culinair Filmhuis Schoorl succesvol

Algemeen
V.l.n.r. vrijwilligers Filmhuis Schoorl en de koks Hans Stoop, Peter Welbedacht, Willem-Jan Altena, Belle, Ruud Mars, Giel Bijkerk, Riekje Meij, Anjo Smit, Jur Hartenberg en Ger Brusche.
V.l.n.r. vrijwilligers Filmhuis Schoorl en de koks Hans Stoop, Peter Welbedacht, Willem-Jan Altena, Belle, Ruud Mars, Giel Bijkerk, Riekje Meij, Anjo Smit, Jur Hartenberg en Ger Brusche. (Foto: Saskia Egberts)

SCHOORL - Vrijdagavond 21 februari werd voor het eerst bij Filmhuis Schoorl Cinema Culinair gehouden aansluitend volgend op de Deense film Babette's Feast van Gabriel Axel naar een boek van Karen Blixen. Drie koks van het gezelschap Cookfella's, Ger Brusche, Giel Bijkerk en Jur Hartenberg, zijn 12 uur in touw geweest om een feestelijke maaltijd voor te bereiden sfeervol verlicht met kaarsen.

50 mensen hadden binnen een weekend ingetekend. Naar een idee van Riekje Meij werden enkele gerechten uit de film gekookt voor een vier gangenmenu, de kwartels en schildpaddensoep werden achterwege gelaten, en begon sfeervol met uiensoep, gevolgd door een Russische blini (pannenkoekje gevuld met zalm en een nagenoeg lijkende kaviaar), een vleesschotel met o.a. broccoli en besloten met een tulband met krenten en rozijnen aangevuld met blauwe en rode bessen en frambozen, naar wens besprenkeld met room. Thee en koffie rondden de maaltijd af.

Na afloop werden de hard werkende koks en de vrijwilligers van Filmhuis Schoorl gefêteerd voor de mooie film, met maaltijd een zes uur durend festijn. Dat maakt nieuwsgierig naar welke film en maaltijd op de volgende Cinema Culinair gepresenteerd wordt door Filmhuis Schoorl. Enkele suggesties: The Hundred Foot Journey met Helen Mirren (een Indiase familie begint een restaurant in een Frans dorpje), Volver waarvoor Penelope Cruz speciaal nepheupen heeft laten aanbrengen en Eat Drink Woman uit Taiwan, waarvan de titel voor zichzelf spreekt.

De koks zijn als het hoort in het wit gekleed, deze groep Cookfella's bestaan uit 14 liefhebbers die maandelijks bijeenkomen in de keuken van de Blinkerd om te koken. Voor liefhebbers van heerlijke recepten, klik even op www.goodfellas.nl . De obers zijn ook vrijwilligers van Filmhuis Schoorl.