Is de Vuurtoren in de aap gelogeerd?
Is de Vuurtoren in de aap gelogeerd? (Foto: Ravioli)

King Kong zet Vuurtoren voor aap

Rubriek: satire met Ravioli en Michel Ranzijn

EGMOND AAN ZEE - Broedende eenden op het Pompplein en slingerende apen in de Vuurtoren, wie had dat gedacht een paar maanden geleden? Door het coronavirus en de ingevoerde maatregelen is het doodstil in Egmond en de natuur profiteert ten volle van de rust. King Kong lijkt de nieuwe baas te zijn van het dorp.

Geheel nieuw is het fenomeen niet. In Italië is de bodem inmiddels in zicht. Letterlijk. Van de grachten dan. Sinds de gondels en boten in Venetië niet meer mogen varen, is het water een stuk schoner.

Alfa

Over schoon gesproken: King Kong zag zijn kans schoon om lekker te gaan huisvesten in Egmond. Volgens ingewijden ging King Kong bewust met de vuurtoren op de foto. ''Een beetje alfagedrag'', zegt een kenner. ''Dit gebaar symboliseert zijn macht over het Egmondse volk.''

Vuurtoren

De Vuurtoren - vorige week nog onderwerp van gesprek - kan niet helemaal bevatten wat er allemaal gebeurt. ''Ik reken op snel eerherstel, want je weet wat ze zeggen: als er 1 aap over de dam is...''. Juist. En anders is de vuurtoren in de aap gelogeerd, zullen we maar zeggen.

Meer satire lezen? Check deze bijvoorbeeld van vorige week

Meer berichten