'Afluister drones' controleren op corona-grapjes

Algemeen
Geef Henk een lintje. Nu.
Geef Henk een lintje. Nu. Foto: Pexels.com

Rubriek: satire met Michel Ranzijn

EGMOND AAN ZEE - Het coronavirus houdt iedereen in zijn greep. Angst, verdriet en kopzorgen. Het lichtpuntje: er viel altijd nog genoeg te lachen. Althans, nu niet meer. Drones in Egmond 'attenderen via een luidspreker' grapjassen erop om direct te stoppen met corona-grapjes. Henk - ook wel bekend als de grootste lolbroek uit Egmond - kan erover meepraten.

''Haha, ja. Ik maakte een vet goede grap, maar toen kwam daar opeens een drone aangevlogen. 'Die' zei: beste Henk, u denkt dat u grappig bent, maar als u nog 1 corona-grap maakt, krijgt u een boete. Toen was de lol er snel af.''

De grap

Bij de redactie waren we vooral benieuwd naar de grap van Henk: ''Nou, ik zal je vertellen hoe die ging. Komt 'ie', let op. Hoe noem je een gemeenschap van mensen dat gecontroleerd wordt door drones?'' Er valt een ongemakkelijke stilte. ''Een coronatie,'', stamelt Henk die volgens ingewijden nog steeds op de grond ligt van het lachen. ''Ja hoor, morgen trek ik weer m'n lolbroek aan'', besluit Henk. Geef die man een kleine boete én een heel groot lintje. Nu.

Meer satire? Check dan nu Rodi.nl.