Vrijheidsfestival Egmond kent hoog bezoek

Algemeen
75 jaar vrijheid festival...
75 jaar vrijheid festival... (Foto: Archief Rodi/ Sjef Kenniphaas)

Rubriek: satire met Ravioli en Michel Ranzijn

GEMEENTE BERGEN - Een werelds feest. Zo kun je 5 mei omschrijven in Egmond aan Zee. Grote namen stonden op de gastenlijst van het grootste vrijheidsfestival uit de regio. Spektakel alom. Iedereen was welkom... Welkom om nu via dit bericht thuis te lezen hoe fantastisch het allemaal was. Zo werkt de media. Het thema was deze dag: gevangen in 75 jaar vrijheid.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft de campagne 'Geef vrijheid door' wekenlang verspreid via radio, televisie en online: blijf binnen, houd afstand, kijk elkaar raar aan en geef elkaar een draai om de oren als we niet luisteren. Reden genoeg om dit samen - thuis in isolatie - te vieren.

Grote namen

Ronald Drunk, Krak O'laatmaar en Wim Allesanders waren onder andere aanwezig op het grote 'vier de vrijheid-festival' in Egmond aan Zee. 1 of andere Gast kwam ook nog een straatprijs uitdelen, die - naar eigen zeggen - niet aan de straatstenen was kwijt te raken. Een totaal van 15 mensen: wat een feest.

Zand erover

Het meest bijzondere deze dag? Drunk ging bijna de fout in door de hand te schudden met een van de bezoekers. Gelukkig deelde Allesanders een elleboog uit waardoor het net goed afliep. Volgend jaar gewoon weer met z'n allen hutje mutje staan dan maar, toch?

Meer humor? Klik hier als jij corona ontkent... Knipoog