Gemeente Bergen: Lokale economie weer op gang krijgen

Algemeen
Afbeelding
Foto: Pexels.com

BERGEN - Het college van Bergen stelt aan de gemeenteraad voor om een Economisch Herstelfonds opgericht. Vanuit dit fonds – met daarin in totaal 300.000 euro – kunnen maatregelen worden genomen om het maatschappelijke en economische verkeer in de dorpen weer veilig op gang te krijgen.

Wethouder Erik Bekkering: “Met als kader de landelijke richtlijnen zoeken we naar een juiste balans. Hoe we enerzijds vasthouden aan de noodzakelijke maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen, en anderzijds langzamerhand overgaan naar een intelligente hervatting van het maatschappelijke en economische verkeer.”

Onder leiding van gebiedsregisseurs is per kern (Bergen, Egmond en Schoorl) een taskforce opgericht die zich primair richt op recreatie, toerisme en detailhandel. De afgelopen twee weken is intensief samengewerkt met vertegenwoordigers uit de dorpen. Onder het motto “veilig welkom” zijn wensen geïnventariseerd en plannen besproken. De plannen variëren van veilige looproutes in een winkelstraat, het inzetten van digitale middelen en openbare toiletten tot meer marketing en uitbreiding van terrassen op het strand en in de kernen.

De taskforces gaan de komende tijd verder met de uitwerking en uitvoering van de maatregelen.