Kees de Bakker nieuwe voorzitter Duinstichting

Algemeen
Kees de Bakker.
Kees de Bakker. (Foto: VINCENT DE VRIES RODI MEDIA)

SCHOORL - Met ingang van 1 juni volgt Kees de Bakker (69) Jan Engelbregt op als voorzitter van de Stichting ter behoud van het Schoorlse- en Noord-Kennemerduingebied, kortweg Duinstichting (voorheen actiegroep Schoorlse Bos moet Blijven), penningmeester van het bestuur is Aard Mors.

Kees de Bakker is uitgever van uitgeverij Conserve in Groet, waarmee hij 500 à 600 boeken produceerde in 35 jaar tijd en columnist van het Bergens Nieuwsblad/Contact met de Egmonden/Alkmaar op Zondag. Hij stelde ook de bundel Hier is zon, zee en zand – Schrijvers over Bergen en Schoorl – Van Nicolaas Beets tot Adriaan van Dis samen, waarin Margriet Brandsma, Hennie Harinck en Jacob Vis. Joke Volkers en Jan Engelbregt, toen nog voorzitter en vicevoorzitter van de Duinstichting, schreven daarvan het voorwoord.

Vorig jaar november bood Jan Engelbregt 8.570 handtekeningen voor het Burgerinitiatief tegen de bomenkap van 100.000 Corsicaanse dennen in de Schoorlse duinen aan aan Commissaris van de Koning Arthur van Dijk in het Provinciehuis in Haarlem. Dat burgerinitiatief werd breed ondersteund door o.a. Adriaan van Dis, Jeroen Krabbé en Saskia Noort. Het burgerinitiatief resulteerde in een compromis met de provincie over de bomenkap, afgesloten met gedeputeerde Esther Rommel, waardoor alleen het Dr. Van Steijnbos gedeeltelijk wordt gekapt, het Baaknolbos behouden blijft en er alles op alles wordt gezet om ook het Leeuwenkuilbos en het Frederiksbos te behouden.

Afbeelding