Nieuwe hit in Egmond: de mondkapsalon

Algemeen
Anita was 1 van de eerste bezoekers die genoot van de Mondkapsalon
Anita was 1 van de eerste bezoekers die genoot van de Mondkapsalon Foto: Pexels.com

Satire met Michel Ranzijn

EGMOND AAN ZEE - Denk even mee. Stappen met je vrienden in coronatijd is ontzettend leuk: op anderhalve meter afstand elkaar totaal niet verstaan en vrouwen versieren: 'forget it'. Ze deden al alsof ze je niet verstonden, maar verstaan je nu helemaal niet meer. Knalfuif modus aan. Vervolgens om half drie 's nachts op weg naar 'het lichtpunt' van de avond: een mondkapsalon bij de gloednieuwe zaak Coronadeel. ''Elk nadeel heeft z'n voordeel'', benadrukt top ondernemer Jan Druijff.

Iedereen kent de traditionele kapsalon: een gerecht bestaande uit friet bedekt met shoarma of döner, afgetopt met kaas, even onder de grill gezet - zodat de kaas smelt - met daar bovenop salade. Vaak geserveerd met knoflooksaus en sambal. Druijff: ''Wat ik anders doe? Je krijgt er een mondkapje gratis bij zodat je in de zaak gezellig met al je vrienden kunt zitten met een mondkapje op. Als je een hap neemt moet je het er even tussen proppen. Kijk maar even.''

Storm

De mondkapsalon is een regelrechte hit. ''We bezorgen inmiddels dagelijks in Egmond. Ongelooflijk'', vertelt Druijff. Vervolgens komt Jan met een uitleg waarom het een succes is. De redactie probeert het nog te ontrafelen. Weet jij het? Dit waren zijn woorden: ''Soms weet je pas dat je hebt gescoord, op het moment dat je hebt geschoten, voordat je gaat schieten.'' Juist. Mondkappen nou.