Bosschool Bergen neemt afscheid van bevlogen directeur

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

BERGEN  – Een bevlogen, eigenzinnige en markante directeur die elke ochtend op het schoolplein stond om iedereen te begroeten. Dat wordt gezegd van Frank Scheffer. Frank werkt 35 in het onderwijs en bracht ervaring mee als leerkracht uit het speciaal onderwijs. 16 jaar van zijn carrière werkte hij op de Bosschool.

Woensdag nam Frank afscheid van de Bosschool, maar vooral namen ouders, leerlingen en collega’s van de Bosschool afscheid van Frank. Alle kinderen zaten op kussentjes op het schoolplein, ouders stonden – vanwege Corona – achter een lint en keken mee. Tijdens het feestelijke afscheid kreeg Frank vier uitdagingen: hij schaakte tegen een leerling; er werden gedichten voorgedragen, hij droeg zelf een gedicht voor; er werden met tableau vivant schilderen uitgebeeld waarvan hij titel en schilder raadde en tenslotte kreeg hij een boetseeropdracht. Vier opdrachten die symbool stonden voor de talenten die Frank onderdeel maakte van de identiteit van de Bosschool. De Bosschool staat voor expressiviteit, eigenzinnigheid en ambitie.

Met een afscheidslied door kinderen, ouders en collega’s werd Frank met tissues uitgewuifd: De directeur die prachtige verhalen vertelde en mooie gedichten kon voordragen en bij wie de deur altijd open stond. Zijn laatste gedicht: 'Ik weet dat deze school er steeds zal zijn / dat elk van ons het steeds zal weten / tot we oud zijn en compleet versleten / deze school daar was het fijn’.

Afbeelding