Zwarte Cross naar Egmond (Satire)

Algemeen
Zwarte Cross had alsnog doorgang in Egmond
Zwarte Cross had alsnog doorgang in Egmond Foto: Ravioli

Rubriek: Satire met Michel Ranzijn en Ravioli

EGMOND AAN ZEE - Een zwarte dag in en voor Egmond? Absoluut niet. De Zwarte Cross 2020 vond afgelopen weekend alsnog doorgang op het strand van Egmond aan Zee. Het grootste betaalde muziekfestival van Nederland en de grootste motorcross ter wereld werd met open armen ontvangen op de coronavrije zones van het strand van Egmond.

Achter de schermen werd hard gewerkt om dit te realiseren en de organisatie is dan ook zeer te spreken over het eindresultaat. De 24e editie van het driedaagse festival kenden duizenden bezoekers uit de regio. De podia waren verdeeld over het gehele strand van Egmond, een bijzonder aangezicht.

Swintje

Mascotte en logo van de Zwarte Cross is Tante Rikie, ze kon haar geluk niet op toen ze een sticker van Egmond kreeg. ''De i love Egmond sticker zal voor altijd 'bij me blijven'. Een betere laatste editie kon ik me niet wensen'', vertelt ze in een reactie. Sommige bezoekers zweren dat ze de afzwaaiende festivaldirectrice nog hebben gespot in 't Swintje. Waarom ook niet?

Let op: satire is een kunstvorm waarbij op humoristische wijze maatschappijkritiek wordt gegeven. Dat kan via ironie, sarcasme en andere vormen van taalkunst. Meer satirisch nieuws uit Echtmond? Zie deze van vorige week