Inschrijving geopend voor Ientje Toe

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

LANGEDIJK – Ook in 2020 komt er weer een aflevering van het Spaansen Bloemen Ientje Toe veteranentoernooi van tennisvereniging TC Langedijk. ,,Daar gaan we op dit moment althans wel gewoon van uit. Natuurlijk zullen ook wij ons houden aan de dan geldende coronaregels van het RIVM ten aanzien van afstand en hygiëne’’, zegt toernooiorganisator Bart Rietveld.

Twaalfde Ientje Toe-toernooi ondanks corona

Het zal de twaalfde keer zijn dat Ientje Toe wordt gehouden, mits er een tweede coronagolf komt die roet in het eten gooit. Met meer dan vierhonderd deelnemers staat dit toernooi bekend als een van de grootste veteranentennisevenementen van Nederland. De start van Ientje Toe 2020 is op vrijdag 4 september en de finales worden gespeeld op zondag 13 september.

Koffiedik kijken

De inschrijving is letterlijk net geopend, en het is gezien de omstandigheden koffiedik kijken hoeveel spelers en speelsters zich dit jaar op het tenniscomplex aan de Potjesdam in Zuid-Scharwoude zullen laten zien.

Er wordt gespeeld met 33 speelschema’s voor de verschillende dubbels in de categorieën 5 tot en met 8, zegt medeorganisator William Wouters. ,,En wat er ook gebeurt, ons door velen geprezen systeem om iedereen in poules te laten spelen blijft overeind. Want dát is de basis van het succes: iedereen die meedoet bij Ientje Toe willen wij tenminste twee tot drie partijen kunnen laten spelen.’’

Geregeld zijn er meer dan dertig verschillende tennisverenigingen vertegenwoordigd bij Ientje Toe. Een gevolg van het warme en ontspannen sfeertje op en rond de acht kunstgrasbanen en ook in de kantine met deels overkapt terras dat grenst aan het centrecourt.

Het dubbeltoernooi voor veteranen vanaf veertig jaar, tot soms zelfs aardig in de tachtig, kent een hoge aantrekkingskracht. Dit mede dankzij hoofdsponsor Spaansen Bloemen en diverse andere bedrijven die het Ientje Toe-toernooi een warm hart toedragen.

Prettig gevoel

Recreatietennis staat bij Ientje Toe centraal en daar spelen ze bij TC Langedijk handig op in. ,,Iedereen moet zich hier prettig voelen. Op de baan, maar ook voor en na het spelen zelf. Daar is de inwendige mens belangrijk’’, zegt William Wouters. ,,Met onze enthousiaste kantineploeg zetten we dagelijks een smakelijke hap neer voor een klein prijsje. Daarnaast tovert het kantineteam altijd diverse gratis hapjes tevoorschijn. En wie een derde set moet spelen, wordt getrakteerd op een banaan of een chocoladereep voor wat nieuwe broodnodige energie.’’

Bij Ientje Toe kan indien gewenst ook overdag vanaf een uur ’s middags al worden gespeeld. Mensen die mee willen doen en geen maat hebben, kunnen zich toch gewoon aanmelden. Dan zorgt TC Langedijk voor een geschikte dubbelmaat.

Inschrijven (10 euro p.p.) voor het Spaansen Bloemen Ientje Toe-veteranentoernooi kan nu al via de website www.toernooi.nl.