Wandelen in Zeedorpenlandschap

Algemeen
De route gaat door het zeedorpenlandschap
De route gaat door het zeedorpenlandschap Foto: aangeleverd

EGMOND AAN ZEE - De maandelijkse IVN-wandeling start zondag 2 augustus om 10.00 uur bij het Sportcentrum aan de Watertorenweg te Egmond aan Zee. De wandeling wordt geleid door een natuurgids van het IVN en duurt ongeveer 2 uur. Vooraf aanmelden: wduinen-w@ivnnkl, opgeven tot de dag ervoor. Maximaal 6 personen. Zie ook IVNNKL.nl.

De maandelijkse IVN-wandeling loopt door het zeedorpenlandschap. Er is veel kleur in het duin door de bloeiende duinflora. En daar zijn planten bij die typisch zijn voor het zeedorpenlandschap. Tegelijk bereidt de natuur zich voor op het najaar. Veel struiken dragen al bessen. En planten met zaden, hoe verspreiden die zich?

De wandeling wordt geleid door een natuurgids van het IVN, de vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid en duurt ongeveer 2 uur. Zelf zorgen voor een toegangskaart voor het Noordhollands Duinreservaat van PWN. In verband met de corona maatregelen vragen wij u het volgende: de 1,5 meter blijft gehandhaafd, u meldt zich van tevoren aan via e-mail: wduinen-w@ivnnkl en opgeven tot de dag ervoor. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen: wduinen-w@ivnnkl of bellen: 072 5337601. Of kijk op de website van IVNNKL.nl