iza Ferschtman speelt Bach in Vredeskerkje

Algemeen
 Iza Ferschtman (Foto: Marco Borggreve)
Iza Ferschtman (Foto: Marco Borggreve) (Foto: )

BERGEN AAN ZEE - Kunstgetij is vereerd met de onverwachte komst van violiste Liza Ferschtman naar het Vredeskerkje in Bergen aan Zee op 22 augustus. Zij speelt daar exclusief Bach tijdens het eerste concert in een reeks van vijf elders in het land. Ferschtman speelt twee verschillende programma’s, om 17.00 uur en 19.30 uur.

Al haar hele leven voelt Liza Ferschtman een sterke band met het werk van Johann Sebastian Bach. Daarom bestond al lang het plan om de komende jaren in zoveel mogelijk kerken in Nederland en België Bach’s werken voor viool solo uit te voeren - en om vervolgens dat project af te sluiten met een complete uitvoering van al die solo-werken in de prestigieuze Wigmore Hall in Londen (januari 2023). Door een plots wegens corona leeg geworden agenda is de aanvang van het project vervroegd en begint zij al in augustus met een eerste reeks van vijf concerten.

Ferschtman geldt al jarenlang als een van Nederlands meest vooraanstaande musici. Met haar gepassioneerde spel en grote podiumuitstraling weet zij het publiek te raken. Het ontvangen van de Nederlandse Muziekprijs in 2006, de hoogste onderscheiding voor Nederlandse musici, onderstreepte haar rol in het muziekleven binnen de landsgrenzen en ver daarbuiten.

Alle info op www.kunstgetij.nl. Reserveren via kaartverkoop@kunstgetij.nl of bel 06 50584308, van 11 tot en met 16 augustus 06 38149037.