Vier Bergense inzendingen Arie Keppler Prijs

Algemeen
Eco-villa Bergen aan Zee
Eco-villa Bergen aan Zee Foto: Aangeleverd

BERGEN – Maar liefst vier Bergense inzendingen dingen mee naar de Arie Keppler Prijs 2020. In enkele maanden tijd werden er 122 projecten ingezonden. Ze komen uit alle hoeken van de provincie, van Texel tot Hilversum en van Enkhuizen tot Bloemendaal. Omgevingskwaliteit kent uiteenlopende thema’s en dat is te zien. Onderwerpen waarop veel werd ingezonden zijn herbestemming en hergebruik, leefbaarheid en sociale cohesie, identiteit en icoonwaarde, woningbouw en de verduurzaming van gebouwen.

De Bergense inzendingen zijn een coasthouse en eco-villa uit Bergen aan Zee en een make-over woning op de Herenweg. Ook Alkmaar is goed vertegenwoordigd. Alkmaarse inzendingen zijn onder meer het tot hotel verbouwde gevangenis Schutterswei. De Arie Keppler Prijs brengt ontwerp en beleid met een voorbeeldstellende betekenis voor het voetlicht. Dat zijn inspanningen die in sociaal, maatschappelijk, technisch of ruimtelijk opzicht toonaangevend zijn. Bekijk de inzendingen op ariekepplerprijs.nl. Inmiddels is de inzendtermijn gesloten en staat de jury voor de opgave om uit de 122 inzendingen twaalf genomineerden te kiezen.

Prijsuitreiking

De Arie Keppler Prijzen worden uitgereikt in vier categorieën die samen met de genomineerden in september bekend worden gemaakt. Vervolgens zullen de prijswinnaars op 5 november worden onderscheiden met een erepenning tijdens de feestelijke prijsuitreiking. Stichting MOOI Noord-Holland adviseurs omgevingskwaliteit is een onafhankelijke en niet-commerciële adviesorganisatie op het gebied van landschap, stedenbouw, architectuur en cultuurhistorie in Noord-Holland. De prijs is vernoemd naar ir. Arie Keppler, medeoprichter van MOOI Noord-Holland in 1916.

Voormalige gevangenis Schutterswei Alkmaar
De Hub aan de Pettemerstraatweg in Alkmaar
De Nieuwe Emma.
De Harmonie.
De Kroon aan de Frederik Hendriklaan in Alkmaar
De Schelphoek Alkmaar