Onrechtmatig verkeersbesluit fietspad Eeuwigelaan

Algemeen
Niemand in Bergen, behalve het gemeentebestuur, wil dit volstrekt overbodige en schadelijke tweede fietspad
Niemand in Bergen, behalve het gemeentebestuur, wil dit volstrekt overbodige en schadelijke tweede fietspad Foto: Pexels.com

BERGEN - Het gemeentebestuur van Bergen heeft aangekondigd, dat op 11 september een verkeersbesluit zou worden gepubliceerd, waarbij het voetpad aan de zuidkant van de Eeuwigelaan zou worden bestemd als fietspad. De juiste tekst van het verkeersbesluit en van de publicatie is nog niet ontvangen.

In juni 2018 heeft de Gemeenteraad in grote meerderheid besloten dit fietspad niet aan te leggen. Dit besluit was weloverwogen genomen, mede op grond van een deskundig rapport van Royal Haskoning DHV, met conclusie dat het tweede fietspad beslist was af te raden met het oog op de verkeersveiligheid.

In maart 2019 werd als een donderslag bij heldere hemel bekend, dat er een coalitieakkoord tot stand was gekomen, waarbij besloten was om het fietspad toch aan te leggen. Dit is in achterkamertjes beslist op grond van onware fact sheets. Op geen enkele wijze is er sprake geweest van enige inspraak van de bewoners van Bergen in dit besluit. Niemand in Bergen, behalve het gemeentebestuur, wil dit volstrekt overbodige en schadelijke tweede fietspad.

De Belangenvereniging Eeuwigelaan e.o. zal dan ook bezwaar en zo nodig beroep indienen tegen dit onrechtmatige besluit.