Een ‘Bodemloze Put’?

Algemeen
KIES Lokaal wil dat er snel duidelijkheid komt over de toekomstige financiering
KIES Lokaal wil dat er snel duidelijkheid komt over de toekomstige financiering Foto: Pexels.com


BERGEN - Tijdens de Algemene Raads Comissie van donderdag 10 september heeft KIES Lokaal aangeven behoefte te hebben om op zeer korte termijn duidelijkheid te krijgen naar de toekomstige financiering van Museum Kranenburgh. Het uiteindelijke doel moet zijn dat Kranenburgh minder afhankelijk wordt van subsidies en het creëren van extra ruimte om de ‘eigen broek’ op te houden. Dit gekoppeld aan realistische en haalbare ambities.

Alle Culturele Instellingen binnen de gehele Gemeente Bergen ondervinden de gevolgen van Corona. Hierin staat Museum Kranenburgh niet alleen, wel heeft ze als grootste Culturele speler van de gemeente Bergen er in ernstige mate last van, zodanig dat er een verzoek ligt tot een extra subsidie.

Afhankelijkheid van subsidie

KIES Lokaal wil voorkomen dat er geld wordt gestort in een ‘Bodemloze Put’ en wil dat er snel duidelijkheid komt over de toekomstige financiering. Ook moet er gekeken worden naar mogelijkheden voor Kranenburgh om haar eigen broek op te houden. Tevens zou een realistische blik op het ambitieniveau gekoppeld moeten zijn aan beschikbare financiën. Het uiteindelijke doel moet zijn - Kranenburgh op korte termijn minder afhankelijk te maken van subsidie en dat zij gaat werken met realistische / haalbare / te bekostigen ambities. Omstandigheden vragen momenteel veel van bewoners en ondernemers, Zij moeten de tering naar de nering zetten en moeten nadenken en creatief werken richting toekomst. Ook Kranenburgh ontkomt hier niet aan.