Egmondia behaalt winst in slotfase

Knappe 3-2 overwinning van Egmondia op Hugo Boys.
Knappe 3-2 overwinning van Egmondia op Hugo Boys. Foto: aangeleverd

EGMOND AAN ZEE - Egmondia is het nieuwe seizoen afgelopen weekend prima gestart door de drie punten in de eerste wedstrijd in eigen huis te houden. Lang zag het er naar uit dat de Egmonders een onverdiende nederlaag zouden gaan leiden, omdat men lange tijd tegen een 0-1 achterstand aankeek. Het begin van de wedstrijd was zeker voor de blauwwitten. In de eerste vijf minuten ontstonden er na fantastische combinaties twee enorme kansen. Maar de inzetten van Marc Min en Justin Recourt werden op een geweldige manier door de keeper van de bezoekers onschadelijk gemaakt.

Egmondia hield het heft in handen met een uitblinkende Marc Min op het middenveld als regisseur. Een tactisch prima zet van de nieuwe trainer Tristan Ooms om deze speler op 10 te zetten. Ondanks het feit dat Egmondia sterker was, opende de bezoekers in de 25ste minuut de score. Een bal die niet goed werd beoordeeld door de verdedigers van Egmondia kon ongehinderd in het doel van Steven Bakker worden geschoten. Door het overweldigende begin van Egmondia hield Hugo Boys de linies wat dichter op elkaar, waardoor combineren voor de thuisclub moeilijker werd. Toch herstelde Egmondia zich weer en vlak voor rust ontstonden er weer drie kansen, die ook dit maal niet werden benut.

Tweede helft

Na de pauze probeerde Hugo Boys de tweede treffer snel te maken en daarmee het duel op slot te gooien. Echter tot grote kansen leidde dit niet. Zo een 20 minuten voor tijd dirigeerde trainer Ooms aanvoerder en routinier Carlo Smit naar voren, hetgeen wel wat risico met zich meenam, maar gezien de stand geen slechte keuze. Toch duurde het tot de 83ste minuut voordat Egmondia loon naar werken kreeg. Met een schitterend doelpunt, snoeihard in het dak van het doel bracht Rick Blok de dik verdiende gelijkmaker op het scorebord. Diezelfde Rick Blok werd enkele minuten later door de Hugo Boys keeper in de rug gelopen en de goed leidende scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Het was Carlo Smit die zijn verantwoordelijkheid als aanvoerder nam en hij knalde het leer onhoudbaar binnen. Zo kreeg de ploeg van Tristan Ooms toch nog de volle winst in handen en gezien het totale spelbeeld volkomen terecht. Al lieten de spelers de vele supporters lang in het onzekere door de wedstrijd in de eindfase naar zich toe te trekken.