Filmtheater Cinebergen: Specials

Algemeen
David Attenborough, A Life on our Planet
David Attenborough, A Life on our Planet Foto: aangeleverd

BERGEN (NH) - Beleef het mee bij Filmtheater Cinebergen in de serie Specials! Op maandag 28 september de wereldpremière van de documentaire David Attenborough: A Life on Our Planet met na afloop een exclusief interview op het scherm met Michael Palin en David Attenborough. Op donderdag 5 november Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace, waarin we Nick Cave alleen achter de piano zien, spelend zonder opsmuk in een lege concertzaal. Aanvankelijk alleen online te zien, maar nu als uitgebreide bioscoopversie, inclusief vier nog niet eerder uitgebrachte opnames.

David Attenborough: A Life on Our Planet

Eén man heeft meer van de natuur op aarde gezien dan wie dan ook. Deze documentaire vormt het bewijs daarvan. Op zijn 93ste heeft David Attenborough alle continenten op aarde bezocht, de ruigste plekken van onze planeet verkend en alles wat leeft in de natuur in al zijn diversiteit en wonderbaarlijkheid vastgelegd. Nu staat hij voor het eerst stil bij de beslissende momenten in zijn leven als bioloog, en bij de verwoestende veranderingen die hij heeft gezien. Eerlijk, onthullend en urgent: David Attenborough: A Life on Our Planet is een krachtig relaas uit de eerste hand over de impact van de mens op de natuur en een hoopvolle boodschap voor toekomstige generaties. Met na afloop een exclusief interview op het scherm met Michael Palin en David Attenborough. Beleef de wereldpremière op 28 september!

Meer informatie hier

Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace

In Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace zien we Nick Cave alleen achter de piano, spelend zonder opsmuk in een lege concertzaal. De setlist varieert van vroege Bad Seeds en Grinderman nummers tot werk van het meest recente Nick Cave & the Bad Seeds album Ghosteen. Unieke akoestische uitvoeringen van liedjes als Into My Arms, The Mercy Seat, Higgs Boson Blues en Girl in Amber, in de stille grandeur van het Alexandra Palace in Londen. Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace werd in juni 2020 opgenomen, toen het Verenigd Koninkrijk langzaam uit de lockdown kwam, als reactie op de beperkingen en isolatie van de maanden ervoor. Een blijvende herinnering aan deze vreemde en onzekere tijden. Het evenement dat aanvankelijk alleen online te zien zou zijn, is er nu als uitgebreide bioscoopversie, inclusief vier nog niet eerder uitgebrachte opnames.

Meer informatie hier

Gevestigd op landgoed ’t Oude Hof in de voormalige houtzagerij de Zwarte Schuur, maakt Cinebergen met 14 voorstellingen per week deel uit van het internationale netwerk van Europa Cinemas. Filmtheater Cinebergen, Eeuwigelaan 7 (navigatie: Roodeweg), Bergen (NH). Voor het actuele filmaanbod en kaartverkoop: www.cinebergen.nl.

Nick Cave Alone at Alexandra Palace
Filmtheater Cinebergen