Drie keer goud voor Keurslager Peter Groot

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

ALKMAAR - Geen enkele rookworst is hetzelfde, maar als deze met liefde en vakmanschap is gemaakt, dan proef je dat. Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring werd 17 september door een vakbekwame jury een graadmeter gegeven aan de rookworst. Vol trots kan Keurslager Peter Groot zeggen dat ze wel drie keer het predicaat goud hebben gekregen.

Elk jaar weer steekt Keurslager Peter Groot veel tijd in het perfectioneren van de rookworst. Deze wordt dan tijdens de landelijke keuring getest door een vakjury. “Dit jaar hebben we voor het eerst 3 varianten ingestuurd. Niet alleen onze jaarlijkse gouden varkens rookworst maar ook de runder en kip variant”, vertelt Keurslager Peter Groot.

Elk jaar gaat Keurslager Peter Groot voor de perfecte smaak en verbetert zijn recept. Er gaat nog wel een proces aan vooraf om de perfecte rookworst te maken. “Onze rookworst wordt door de beste vakmensen gemaakt. Ons recept is afkomstig van mijn vader die en wij zetten deze traditie al tientallen jaren voort. Zijn recept is het beste en dat blijkt” vertelt de gedreven ondernemer.

Proeven

Om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen, krijgen klanten van 12 tot en met 17 oktober de tweede varkens rookworst gratis. ‘’Het seizoen is daarmee, als het aan ons ligt, officieel geopend.’’

Jaarlijkse rookworstkeuring

De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de keuring, waarbij een onafhankelijke vakjury de rookworsten blind beoordeelt op samenstelling, bite, smaak, kleur en geur. Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen alle winnaars een certificaat.

Afbeelding
Afbeelding