Optreden Smoes Brothers afgebroken (Satire)

Algemeen
Sterren van de waarheidsshow
Sterren van de waarheidsshow Foto: Ravioli

EGMOND AAN ZEE - Ze stonden te popelen om eindelijk te beginnen aan hun langverwachte concerttour. De Smoes Brothers - bekend van waarheidsmedium televisie - komen met het echte nieuws naar u toe. Althans, dat was het plan. De eerste show ‘Freddy Night Live’ werd namelijk in Egmond aan Zee halverwege afgebroken. Reden hiervoor: om 22.00 uur moest de tent dicht. ‘’De jongeren krijgen de schuld’’, laat een van de Smoes-broeders weten.

Rubriek: Satire met Michel Ranzijn en Ravioli

‘’De jongeren hebben het gedaan’’

‘’Lachwekkend’’, schatert bezoeker Harry het uit, die wordt neergezet als ‘concert-gekkie’. En niet om de reden die je nu bedenkt. ‘’Er zaten twee mensen in de zaal. Ene Lommers en ik. Nu lijkt het alsof ze moesten stoppen, maar er was gewoon niemand in de zaal. Allemaal smoesjes.’’

Jongeren

De Smoes Brothers negeren Harry volledig en zijn vooral teleurgesteld. Zeer, zeer, zeer teleurgesteld in het publiek. Dat ze niet kwamen opdagen. ‘Vooral de jongeren hebben het gedaan’, zo valt te lezen in een officieel statement. Bij het volgende optreden volgt een dringend advies om langs te komen, laat het management in een reactie weten.

Aanvullende scenes

‘’We doen een tamelijk agressieve en angst inboezemende oproep om gehoor te geven aan onze smoezelige voorstelling waarmee we speciaal naar jullie toe komen. Zo niet, dan volgen er maatregelen. En anders moet je je ... houden.’’ Maandag volgt een spoed-optreden met een extra pakket aan scènes. Scènes vol met waarheden, echte verhalen, maar bovenal: entertainment van de onderste plank. We kunnen niet wachten.

Let op: satire is een kunstvorm waarbij op humoristische wijze maatschappijkritiek (of een knipoog) wordt gegeven. Dat kan via ironie, sarcasme en andere vormen van taalkunst. Meer satirisch nieuws uit Echtmond? Check deze van twee weken terug..