Weergaloos doelpunt basis voor zege van Egmondia

Een wereldgoal vanaf de middenlijn van Justin Recourt
Een wereldgoal vanaf de middenlijn van Justin Recourt Foto: Pexels.com

ALKMAAR - Het is jammer dat er tegenwoordig geen publiek meer mag komen bij amateurwedstrijden. Zeker bij Egmondia valt er dit seizoen elke keer weer iets spectaculairs te beleven. Dit keer een doelpunt van Justin Recourt, die als deze in het betaald voetbal zou zijn gescoord, de hele wereld over zou zijn gegaan. Uiteindelijk wonnen de Egmonders met 1-3 bij Koedijk uit.

Het begin van de wedstrijd was voor het thuis spelende Koedijk en het was aan keeper Steven Bakker te danken dat de blauwwitten niet in de tweede minuut al tegen een achterstand aankeken. Door onoplettendheid van de verdedigers bij een snel genomen vrije trap kwam Koedijk in scoringspositie, maar door alert reageren voorkwam Steven de openingstreffer. De openingsfase was voor de thuisclub, maar verder dan een afgekeurde goal wegens duwen kwamen de geelzwarten niet. De 0-1 kwam eigenlijk uit het niets. Een corner werd ingekopt door Daan Groot en slecht verwerkt door de keeper. Justin Recourt was er meteen bij om de bal in het dak van het doel te schieten. Kort daarna werd Jip van der Himst door een voortreffelijke pass van Marc Min vrij voor de doelman gezet. Deze wist de inzet echter tot corner te verwerken. Toen kwam het moment van de wedstrijd. Justin Recourt ontving de bal net over de middenlijn, zag in een oogwenk de keeper te ver voor zijn doel staan en met een magistrale lob liet hij de keeper kansloos. Wat een werelddoelpunt!!!! Er waren mogelijkheden voor de Derpers om nog meer te scoren, maar de rust ging in met een 0-2 voorsprong.

Egmondia hield ook na rust de posities goed bezet en had de wedstrijd redelijk onder controle. Nadat Dennis Blaauboer zijn tweede gele kaart ontving moesten de mannen van Trainer Tristan Ooms verder met tien man. De weer ijzersterk spelende Marc Min moest zijn positie op het middenveld verruilen voor een plaats in het centrum van de achterhoede. Als snel scoorde Koedijk de aansluitingstreffer en moest Egmondia met nog een klein half uur te spelen vol aan de bak. Maar de ploeg uit Egmond bleef rustig voetballen en de linies dicht bij elkaar houden. Ook probeerden ze verder van eigen doel af te spelen, waardoor de druk afnam. Doordat Tristan Ooms er nog een aanvaller inbracht, probeerde hij de druk nog meer weg te nemen. Het was invaller Jay Hermans (een gouden wissel) die een klein kwartier voor tijd de marge, ondanks een man minder, weer terugbracht tot twee. Na een snelle omschakeling ontving hij de bal in een moeilijke positie, controleerde het leer perfect en schoof beheerst de 1-3 binnen. Door het goed positiespel en vooral door de enorme inzet van het tiental Egmonders kon Koedijk niet echt gevaarlijk meer worden. Mochten er toch nog wat kleine kansjes ontstaan was keeper Steven Bakker paraat. De drie dik verdiende punten gingen mee naar Egmond aan Zee. Zondag speelt men thuis tegen koploper Saenden, helaas weer zonder publiek. Want de Egmondiafans missen op deze manier wel enorm veel van een zeer goed en gedreven spelend Egmondia.