Word lid van de Parel in Egmond

Algemeen
Afbeelding
Foto: Pexels.com

EGMOND AAN ZEE - De meeste bewoners uit Egmond aan Zee kennen de Parel wel van naam, maar wat doet de dorpsbelangenvereniging precies?

De Parel houdt zich bezig met uiteenlopende zaken die belangrijk zijn voor het dorp. Tijdens de wijkschouw gaan we op pad om te kijken welke plekken in Egmond aan Zee aan verbetering toe zijn. Dit leidde onder meer tot het opknappen en het weer prettig begaanbaar maken van het Torensduin.

Op andere plaatsen is de bestrating vernieuwd, de groenvoorziening aangepast en zijn er meerdere informatieborden geplaatst, te weten bij het beeld van Jaepie Jaepie, de vuurtoren, het Torensduin, het Vissersmonument 1914-1918 en het Derper Vrauwtje.

Wat doet de Parel nog meer?

De Parel gaat in gesprek met andere gemeentes en/of organisaties als het in het algemeen belang is van de bewoners van Egmond aan Zee. Denk aan de beslissing over het voortbestaan van de bibliotheek in de Prins Hendrik Stichting, de verlichting en bestrating in het dorp, recreatieve verhuur van woonhuizen (die voor wonen bestemd zijn), de verkeersveiligheid, het parkeerbeleid en het meedenken over de aanpak van Covid19.

Uit welke leden bestaat het bestuur van de Parel? De Parel bestaat uit vijf bestuursleden: voorzitter Jan Snijder, en de overige bestuursleden Jan Mesu, Siem Zwaan, Gerjan Zwaan en Marieke Sibarani. Nicole Zwartele, gebiedsregisseur van de gemeente Bergen, werkt nauw samen met de Parel.

Kan ik als lid mijn stem laten horen?

Jazeker! We kijken naar wat er speelt in het dorp en luisteren naar ieders mening. Zo blijft u ook goed op de hoogte! Natuurlijk doet u tijdens onze jaarlijkse ledenvergadering mee aan discussies. Via Facebook Parel Egmond kunt u een persoonlijk bericht sturen waarna u snel een reactie krijgt. Ditzelfde geldt voor het gebruik van ons emailadres deparel2004@gmail.com

Kan ik lid worden van de Parel?

Graag! De Parel heeft nu 350 leden. Hoe meer leden, des te meer betrokkenheid. Dat is de manier om er samen voor te zorgen dat het dorp op lokaal niveau goed geregeld blijft. Lidmaatschap kost 5 euro per jaar.

Hoe meld ik mij aan?

Neem contact op met penningmeester Siem Zwaan (deparel2004@gmail.com).