De mooiste wandelroutes in Nederland

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

De temperatuur daalt en tegelijkertijd schijnt de zon. Heerlijk weer om erop uit te gaan. Ontspan, laat stress los en geniet van de natuur. Neem tijd voor jezelf en maak een wandeling in het bos. Op elk moment van de dag kan er gewandeld worden. De mooiste momenten zijn vlak na zonsopgang en vlak voor zonsondergang. Ga naar buiten en laat de natuur haar magische werk doen. Nederland kent vele mooie wandelroutes die we graag met je delen.

Wandelen op de Veluwe

De Veluwe behoort tot de grootste natuurgebieden van Nederland. In dit gebied bevinden zich bossen, heuvels, heidevelden en zandverstuivingen. De Veluwe beschikt over twee Nationale Parken. Er leven hier verschillende wilde dieren. Er bevinden zich niet alleen wandelroutes maar je kan er ook fietsen. De Veluwe is een droom voor wandelliefhebbers. Er zijn ontzettend veel verschillende wandelroutes op de Veluwe, waardoor er altijd wel een mooie route voor jou bijzit.

Wandelen in de Achterhoek

De Achterhoek kenmerkt zich o.a. door een groene omgeving. Er bevinden zich verschillende wandelroutes waar je geniet van de het landschap, kastelen en de rust. Volg de smokkelroute in ’s-Heerenberg. Deze plaats ligt bij de grens met Duitsland waardoor er altijd veel gesmokkeld werd. De route begint en eindigt bij Kasteel Huis Bergh. Je kan er ook voor kiezen om een stadswandeling te maken. Er bevinden zich sfeervolle oude straatjes in het centrum van ’s-Heerenberg.

Wandelen op de Wadden

Wil je gaan wandelen op de Wadden? Reis af naar Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog om deze bijzondere ervaring zelf mee te maken. Genieten van het wandelen in de duinen, over bospaden en zandweggetjes en langs vuurtorens. Soms kan je zelfs gaan wadlopen. Dit is mogelijk wanneer de zeebodem tussen de eilanden droogvalt. De Wadden zijn het meest afwisselende wandelgebied van Nederland. Elk eiland heeft zijn eigen verrassende geheimen.

Wandelen in Noord-Holland

Ook in Noord-Holland kan je uitwaaien tijdens een wandeling langs de zee en duinen. Wil je graag dieren spotten tijdens de wandeling? Kies er dan voor om het duinreservaat Bergen of de Schoorlse duinen te bezoeken. Als je liever wat afwisseling wilt, kan je ervoor kiezen om een mooie stadswandeling te maken in Haarlem of Amsterdam.

Wandelen in Flevoland

Veel mensen denken bij Flevoland aan kale en vlakke polders. Almere kent verschillende wandelroutes. Zo kan je ervoor kiezen om te wandelen onder het zeeniveau, over schelpen te lopen in het Voorsterbos of te wandelen door de natte graslanden van Schokland. En voor de afwisseling vind je een bijzondere architectuurroute in Almere.

Als je ervoor kiest om één van deze routes te bewandelen in de herfst of winter, zorg er dan voor dat je goed aangekleed bent. Combineer een gevoerde herfst- of winterjas met een sjaal en muts. Laat mutsen borduren en val op in het najaar.

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)