IDFA bij Filmtheater Cinebergen

Algemeen
IFDA bij Filmtheater Cinebergen.
IFDA bij Filmtheater Cinebergen. Foto: aangeleverd

BERGEN - Het realiseren van het grootste documentaire filmfestival ter wereld ten tijde van het coronavirus, vraagt om een nieuwe aanpak. Dit jaar zet IDFA van donderdag 19 november t/m zondag 6 december de documentaire cinema niet alleen in Amsterdam en online in de schijnwerpers, maar ook in filmtheaters door heel Nederland.

Onder de naam IDFA Extended word je bij Filmtheater Cinebergen verrast door een bijzondere selectie van zes geëngageerde, cinematografisch boeiende documentaires. De aftrap vindt plaats op donderdagmiddag 19 november met de IDFA openingsfilm: Nothing but the Sun.

Nothing but the Sun speelt donderdag 19 november om 14.30 uur. Mateo Sobode Chiqueño trekt al jaren met een antieke cassetterecorder langs Ayoreo-gemeenschappen in Paraguay om gesprekken, verhalen en liedjes op te nemen. Dit erfgoed bevat aangrijpende getuigenissen van een verdwijnende inheemse cultuur.

Gevestigd op landgoed ’t Oude Hof in de voormalige houtzagerij de Zwarte Schuur, maakt Cinebergen met 14 voorstellingen per week deel uit van het internationale netwerk van Europa Cinemas. Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen NH (navigatie: Roodeweg); www.cinebergen.nl