Black Friday: kopen met knalkortingen

Algemeen
Black Friday: ook verantwoord in Egmond aan Zee
Black Friday: ook verantwoord in Egmond aan Zee (Foto: Archief Rodi Media)

REGIO - Black Friday valt dit jaar op 27 november. Denk je aan Black Friday dan denk je meestal aan drommen mensen en tuimelende koopjesjagers die de mooiste aanbiedingen willen scoren.

Door corona zal Black Friday dit jaar anders en rustiger worden, maar winkeliers doen er alles aan om iedereen op een verantwoorde manier toch te laten genieten van messcherpe aanbiedingen! Je kunt online veel spullen van lokale ondernemers kopen, of bezoek de winkels bij jou om de hoek en probeer piekdrukte te ontwijken. De hele regio doet volop mee aan Black Friday.

Thanksgiving

De oorsprong van Black Friday ligt in de Amerikaanse stad Philadelphia, waar de term in de jaren ‘50 voor het eerst werd gebruikt door de politie, verwijzend naar de enorme verkeersdrukte in de stad op de dag na Thanksgiving.

Koopgekte

De koopgekte na deze Amerikaanse feestdag is verklaarbaar, zoals in Nederland op 6 december de chocoladeletters in prijs halveren.

In Nederland staat Black Friday los van een feestdag, maar cadeaus met fikse kortingen kopen in de toch al dure decembermaand wordt elk jaar populairder.

Kortingen

Trap niet zomaar in alle aanbiedingen. Niet alle deals die je op Black Friday kunt scoren zijn superdeals. Daarom is het handig om de prijzen van de spullen die je wilt hebben bij te houden zodat je weet of een aanbieding echt een aanbieding is. Wil je niet je net gestorte salaris in één avond verbrassen? Maak dan een lijstje voor Black Friday, want het is verstandig om jezelf af te vragen of je echt drie scheerapparaten of zes kurkentrekkers nodig hebt.

Grijp je kans!

Vast staat dat je op Black Friday zeer interessante aanbiedingen kunt scoren. Ook in de lokale krant van uw regio vind je veel acties en scherpe kortingen van deelnemende winkeliers, dus trek je schoenen aan en grijp je kans!

Afbeelding
Ook online vind je de beste deals.