Satire

Dronken Kerstman vliegt deuk in Vuurtoren

Algemeen
De Kerstman schoot zijn doel voorbij
De Kerstman schoot zijn doel voorbij Foto: Ravioli

EGMOND AAN ZEE - ‘’Ik had teveel glühwein op’’, snikt de Kerstman, die met alle goede bedoelingen ten spijt uiteindelijk zijn doel voorbijvloog. Net nu iedereen dacht dat Egmond wel hard genoeg geraakt is dit jaar, deed de ongelukkige oude man met lange baard dus nog een duit in het zakje door het Derpse symbolische ‘hart’ heel hard te raken met zijn slee. Wat rest is een vuurtoren met een groot zwart gat.

Rubriek: satire met Michel Ranzijn en Ravioli

Misschien ook te veel corona gedronken?

‘’Ho, ho, ho. Zo dronken was ik ook weer niet’’, vertelt de jaarlijkse brenger van kerstcadeaus, die weleens beter is binnengekomen. ‘’Nee, het verdient zeker niet de schoonheidsprijs. Maar ik maak ook weleens een foutje’’, verklaart de gulle gever.

Tranendal

De Kerstman op zijn slee, vliegend door de lucht. Landend op de daken. Het beeld waar het allemaal mee begon. En het eindigde hopeloos in de vuurtoren van Egmond aan Zee, omdat onze Noordelijke kindervriend te veel had gezopen. Misschien ook wel een paar slokjes corona erbij ingenomen? Wie zal het zeggen.

Let op

Let op: satire is een kunstvorm waarbij op humoristische wijze maatschappijkritiek (of een knipoog) wordt gegeven. Dat kan via ironie, sarcasme en andere vormen van taalkunst. ‘’In een steeds meer polariserende maatschappij is scherpzinnige humor een prachtige manier om tegenstrijdigheden luchtig te maken en soms te doen verzachten.’’

Meer satirisch nieuws van woordtovenaar Michel Ranzijn en visueel magiër Ravioli? Zie deze van vorige week bijvoorbeeld