satire

‘Vaczeenatie’ van start in Egmond

Algemeen
''Doe mij nog ien vaccien''
''Doe mij nog ien vaccien'' Foto: Ravioli

EGMOND AAN ZEE - In Egmond aan Zee hebben ze een nieuw doeltreffend medicijn ontdekt in de ongelooflijke strijd tegen het coronavirus: de zee. ‘’Een prikje van de zee en dan is alles weer oké’’, legt arts Hugo Groen uit, die de eerste ‘vaczeenatie’ inmiddels oraal heeft toegediend aan een aantal Derpers. Waar de landelijke corona-vaccinatie maar moeizaam op gang komt, lijkt Egmond nu al drie stappen voor te lopen. Ontkend door arts Hugo Groen, blijkt inmiddels wel een klein probleem aan het licht te zijn gekomen: in sommige vaczeenaties schijnt alcohol te zitten.

Rubriek: satire met Michel Ranzijn en Ravioli

Een prikje van de zee en dan is alles weer oké

Zeewater blijkt een bron van vitale elementen waarvan de samenstelling sterke gelijkenissen vertoont met menselijk bloedplasma. Het resultaat daarvan is een heilzame werking op lichaam en geest. Zeewater bevat vele essentiële mineralen zoals magnesium, jodium, lithium, zink, koper, selenium en calcium. In Egmond aan Zee hebben ze daar blijkbaar (se)rum aan toegevoegd.

Fantastisch

De eerste Derpers voelen zich geweldig na de vaczeenatie. ‘’Heerlijk’’, schreeuwde iemand. ‘’Ik lust nog wel ien vaccien’’, zei weer een ander. Het moge duidelijk zijn dat Egmond geheel op eigen wijze de natuurlijk voorradige lokale elementen heeft aangegrepen om te verenigen in een doeltreffend vaccin: de heilzame zee en het onmisbaar vloeibare alcohol. Alhoewel dat laatste door officiële instanties noch bevestigd noch ontkend wordt.

Let op

Let op: satire is een kunstvorm waarbij op humoristische wijze maatschappijkritiek (of een knipoog) wordt gegeven. Dat kan via ironie, sarcasme en andere vormen van taalkunst. Scherpzinnige humor verpakt in een verzachtend jasje. De satirische kop van 2021 is eraf.

Meer satirisch nieuws van woordtovenaar Michel Ranzijn en visueel magiër Ravioli? Kijk wat onze stuntelende Kerstman precies deed einde vorig jaar