Mijlpaal voor de Historische Vereniging Koedijk

Algemeen
Mijlpaal voor de Historische Vereniging Koedijk.
Mijlpaal voor de Historische Vereniging Koedijk. (Foto: aangeleverd)

KOEDIJK - Hoewel er al vanaf 1998 werd gewerkt aan een historische vereniging, heeft het toch nog twee jaar geduurd voor het via een notaris werd bekrachtigd. Op 7 december 2000 is de Historische Vereniging Koedijk officieel opgericht. Dat is dus 20 jaar geleden.

Reden genoeg voor het bestuur om enige aandacht te schenken aan deze mijlpaal. Door alle narigheid rond het coronavirus was er geen gelegenheid om dit met de leden samen te vieren. Om toch enig cachet te geven aan het jubileum heeft de vereniging een fotoboekje van de voormalige gemeente Koedijk samengesteld, goedgevuld met 140 foto’s. 

Tot 1972 was het grondgebied van Koedijk uitgestrekt tot Huiswaard, de Hoornse vaart en Sint Pancras- Zuideinde. Van dit gebied vindt u foto’s in het boekje terug, alsook enkele opnames van het poldergebied. Een plattegrond van de voormalige gemeente is in het boekje opgenomen. Alle leden van de vereniging hebben dit boekje inmiddels ontvangen. Gelukkig hebben we middels een financiële ondersteuning van de gemeente Alkmaar, de regiegroep Noord, extra boekjes kunnen laten maken. Beschikbaar voor iedereen. Vanwege deze subsidie kan dit boekje worden aangeboden voor € 5,- en als leden een extra boekje willen, vraagt men daar € 4,- voor. Als u besluit lid te worden van de vereniging krijgt u dit boekje gratis. Via de website van de vereniging www.historisch-koedijk.nl kunt u kenbaar maken wat u wilt. De boekjes zijn verkrijgbaar bij Jan Bijpost, Kanaaldijk 12, Koedijk, tel. 072-5615152.