Stem op de leukste hond van Schoorl

Algemeen
De 9 honden gekozen voor de publieksronde!
De 9 honden gekozen voor de publieksronde! (Foto: aangeleverd)

SCHOORL - Begin dit jaar startten de boswachters van de Schoorlse Duinen een zoektocht naar de leukste hond van het gebied. Uit de bijna 500 inzendingen zijn er 9 honden gekozen voor de publieksronde. Iedereen mag stemmen op zijn of haar favoriet via de boswachtersblog van de Schoorlse Duinen. De winnaar wordt het boegbeeld van de voorjaarscampagne.

Stemmen kan t/m woensdag 10 februari

Moeilijke keuze

Een enorm succes: bijna 500 honden werden de afgelopen weken ingezonden als leukste hond van Schoorl. Dit maakte het een uitdaging voor de boswachters om hier de leukste uit te kiezen voor de publieksverkiezing. Er is gekeken naar verschillende criteria. Staat de hond aangelijnd op de foto? Komt de hond uit Schoorl? En wat staat er in de beschrijving van de hond? Daarnaast is er gekeken naar de algemene verschijning, want de hond wordt natuurlijk fotomodel. Een enorm dilemma, zegt Boswachter Samuelle “ik ben dol op honden, eigenlijk wil ik ze allemaal uitnodigen”.

Boegbeeld van de voorjaarscampagne

De winnaar wordt het boegbeeld van de voorjaarscampagne. De hond krijgt een professionele fotoshoot en zal onder andere op banners in het gebied te zien zijn.

De voorjaarscampagne staat in het teken van de aanlijnplicht. Van 1 maart tot 1 september moeten alle honden in de Schoorlse Duinen aan de lijn omdat het dan broedseizoen is. Loslopende honden kunnen de dieren in het bos erg verstoren. In de duinen broeden vogels als de houtsnip en nachtzwaluw op de grond. Honden die dicht langs hun broedplek lopen, kunnen de aanstaande ouders verjagen. Alleen de geur die de honden achterlaten kan al genoeg zijn. Ook voor vossen, marters en konijnen is de rust in deze periode extra belangrijk.

Stemmen

Wil jij stemmen op de leukste hond van Schoorl? Ga dan naar https://www.boswachtersblog.nl/schoorlseduinen. Stemmen kan tot woensdag 10 februari.