Hospice Egmond in corona-stilte geopend

Algemeen
Afbeelding
Foto: aangeleverd

EGMOND AAN ZEE - Geëmotioneerd nam Jessica Zwart-Neeter in een kleine kring van bestuursleden de lof en bloemenhulde van voorzitter Jan Mesu in ontvangst. Háár droom een hospice te realiseren in haar woonplaats Egmond was werkelijkheid geworden.

Maandag 15 februari 2021 gaat de deur open voor eventuele gasten, op 12 februari was er gelegenheid voor de lokale en regionale pers om het nieuwe bijna-thuis-huis te filmen en te fotograferen. Van een officiële opening en van open dagen voor belangstellende inwoners, donateurs en sponsors moest in verband met de strikte corona-maatregelen worden afgezien.

Voorzitter Jan Mesu van de ‘Stichting Zeedistel, Hospice Egmond’ benadrukte hoe bijzonder het was dat Jessica voorop was gegaan om zoveel mensen achter haar droom te krijgen. Huisarts Michiel Zwartkruis werd hierbij al gauw haar steun en toeverlaat. Toen die beiden onder andere ook ondernemer Theo Groot betrokken bij hun zoektocht naar een geschikt pand, kwam er een belangrijke wending. Familie Groot besloot hun maatschappelijke betrokkenheid bij Egmond vorm te geven in het beschikbaar stellen van een stuk grond aan de Sportlaan en het casco voor een nieuw pand neer te zetten. Het bestuur aanvaardde dit genereuze gebaar en ging aan de slag om vele anderen te inspireren de verdere afbouw en inrichting financieel te steunen.

‘Het is op een geweldige manier gelukt’ aldus Mesu. ‘Er kwamen grote en kleine giften, maar er boden zich ook professionele vrijwilligers aan. Die gingen onder leiding van supervrijwilliger Cor Tervoort aan de slag. Belangrijk onderdeel was ook de werving en training van vrijwilligers voor de dagelijkse ondersteuning: er staan nu ca 65 mensen daarvoor in de startblokken. Kortom, het werd een fantastische operatie, zelfs in corona-tijden.’

‘Zo jammer dat we het interieur niet iedereen in het echt kunnen laten zien. Maar vandaag gaat ook onze vernieuwde website www.hospice-egmond.nl in de lucht met daarop een kort, maar duidelijk filmpje waarin Jessica Zwart iedereen Hospice Egmond laat zien. We zijn dankbaar voor al die steun en sympathie voor het hospice’, aldus Jan Mesu, ‘We hebben het mét elkaar en voor elkaar gedaan, zoals ook in onze gevelsteen is te lezen.’