lokale held

Marathonloopster Jill Holterman duurzaam mobiel

Algemeen
Jan Kleverlaan, Marcel Wester (GP Groot), Cor Tervoort en Jill Holterman
Jan Kleverlaan, Marcel Wester (GP Groot), Cor Tervoort en Jill Holterman Foto: C.J. Tervoort

EGMOND AAN DEN HOEF - Marathonloopster Jill Holterman uit Egmond aan den Hoef kan door de steun van de lokale sponsors Tervoort Egmond, Kleverlaan, FDS Signmakers en NXT (het duurzame mobiliteitsconcept van GP Groot) voortaan duurzaam naar haar trainingen en wedstrijden rijden in een 100% elektrische Renault Zoë.

Jill droomt van deelname aan de Olympische Spelen in Parijs in 2024 en om dit ook waar te maken, heeft ze in 2019 het rigoureuze besluit genomen om haar baan als advocate op te zeggen en zich volledig op de sport te richten. En dat bracht meteen resultaat! Begin 2020 kwalificeerde ze zich voor het Europees Kampioenschap op de halve marathon. Deze werd helaas afgelast vanwege de COVID-pandemie. Toen vervolgens de Olympische Spelen van Tokio werden uitgesteld, heeft Jill besloten eerder te debuteren op de marathon en liep ze in Valencia afgelopen december een tijd van 2:34’52.

Debuutresultaat

Door haar debuutresultaat op de marathon in Valencia, krijgt Jill de kans om deel te nemen aan een speciaal ingelaste marathon in Hamburg op 11 april. Hierbij zal Jill een ultieme poging doen zich al eerder dan Parijs te plaatsen voor de Olympische Spelen, namelijk die van Tokio in 2021. De sponsors Tervoort Egmond, Kleverlaan, FDS Signmakers en NXT wensen Jill uiteraard alle succes toe bij haar uitdaging in Hamburg!

Lees alles over de Olympische droom van Jill op: www.jillholterman.nl