Rubriek: Uit het College van B&W

Column
Lees hier alle updates
Lees hier alle updates Foto: Pexels.com

GEMEENTE - Ed Bausch heeft altijd zijn ogen en oren open bij het Bergense College om het laatste nieuws op te vangen tijdens de tweewekelijkse persconferentie van het College op de dinsdag.

DOOR: ED BAUSCH

Gemeente investeert in scholen

Wethouder Antoine Tromp: “Voor ons zijn goede scholen naast een goed woningaanbod belangrijk voor vitaliteit in de kernen. De Berger Scholen Gemeenschap, BSG, en het Petrus Canisius College en Adriaan Roland Holst College, beide aan de Loudelsweg in Bergen laten meer groei zien dan volgens de prognoses het geval zou zijn. Het onderwijs is er ook aantrekkelijk voor kinderen uit buurtgemeenten, dat is prachtig. Het gaat hier om zowel nieuwbouw als verbouw. De locatie Adelbertus vervalt dan.” Voor de BSG is 11 miljoen euro begroot, Voor PCC/ARH 4 miljoen. Basisschool De Kiem in Egmond aan den Hoef ontwikkelt zicht tot een Integraal Kind Centrum, en daarvoor is, ondanks lichte krimp, nieuwbouw nodig voor een bedrag van 3,4 miljoen euro op de locatie van voorheen basisschool de Boswaid, die samen met de Jozefschool vorig jaar fuseerde tot De Kiem.

Brandbrief naar Den Haag met verhalen van ondernemers

Het College wil verhalen horen van ondernemers, over hun positie in coronatijd. Samen met 18 gemeenten in Noord-Holland-Noord heeft de gemeente in een brandbrief aan de regering aandacht gevraagd voor ondernemers die tussen wal en schip vallen van de diverse coronamaatregelen en hun pensioen of wat reserve zien verdampen. “Dat is schrijnend. We helpen waar we kunnen, maar hier is echt meer steun van het Rijk nodig”, zeggen wethouders Arend Jan van den Beld en Erik Bekkering.

Ligstoelen en bijdragen aan Buch werkorganisatie

Er was deze week wat commotie rond strandpaviljoen de Uitkijk in Egmond. De ondernemer dacht de service rond de Take away iets te vergroten door ligstoelen uit te zetten. Burgemeester Peter Rehwinkel zegt hierover: “Ruimte bieden waar ruimte kan worden geboden, dat is wat we kunnen doen binnen de tijdelijke coronawetgeving.” Dus handhaven was de optie. “Maar we snappen de noden en proberen altijd in gesprek te blijven.”

De burgemeester toonde zich op vragen verrast door een brief uit de gemeente Castricum, over vermindering van bijdragen aan de Buch-werkorganisatie. “Het moet eerst maar duidelijk worfden welke status die brief heeft, van de fracties of van het College. Ondertussen verricht de werkorganisatie heel goed werk, zeker in deze bijzondere tijd.”

Zonnepanelen

Velden zoeken voor zonnepanelen in het open land.